Τοπικές Ειδήσεις

Θανάσης Μπαράκας: Για να σωθεί η εστίαση κούρεμα οφειλών και όχι αναστολές πληρωμών και μέτρα …μπαλώματα

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα οι εστιάτορες, στο σιντριβάνι στον ιερό του Ευαγγελισμού, παραβρέθηκε σήμερα το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25 Θανάσης Μπαράκας.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Μπαράκας, ήταν δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης που φέτος, δοκιμάστηκαν σκληρά εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης της πανδημίας και είναι σε απόγνωση. Άκουσε τις αγωνίες και κυρίως το παράπονο, ότι η κυβέρνηση δεν τους στήριξε, όπως έπραξε με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, αλλά τους άφησε αβοήθητους να σβήσουν.

Ο κ.Μπαράκας συζήτησε με τους εστιάτορες και τους ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο, θα μπορούσε αν υπήρχε πραγματικά πολιτική βούληση, να τους στηρίξει η κυβέρνηση. Να τους στηρίξει με μέτρα που θα αφορούν όλους και όχι τους ολίγους . Με μέτρα ουσίας και όχι με «μπαλώματα» και αυτά για το …θεαθήναι.

Στα επιχειρήματα για δανειοδοτήσεις και συμμετοχή στα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Μπαράκας απάντησε, πως λύση δεν είναι οι αναστολές ή το πάγωμα των οφειλών για κάποιους μήνες. Το ζήτημα είναι η στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και να δημιουργούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και όχι η περαιτέρω επιβάρυνση τους με χρέη. Διότι το πάγωμα ή αναστολές πληρωμών συνιστούν διόγκωση των ήδη υπαρχόντων οφειλών.

Λύση είναι το κούρεμα των οφειλών ώστε απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις της εστίασης να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το ζητούμενο είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων και όχι ο ενταφιασμός τους.

Όσο για το … σλόγκαν «λεφτά δεν υπάρχουν» ο κ. Μπαράκας απαντά, πως παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, χρήματα βρέθηκαν από την κυβέρνηση για να κρατικοποιηθούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να στηριχθούν αεροπορικές εταιρείες . Αυτό σημαίνει πως …λεφτά υπάρχουν αλλά δεν χρησιμοποιούνται για να στηριχθούν από το κράτος όπως πρέπει οι εστιάτορες που είναι σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στις εποχιακές επιχειρήσεις και όσοι εξαιτίας της πανδημίας έμειναν άνεργοι.

 

Μπαράκας Αθανάσιος

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου