Ρεπορτάζ

Αστική καταδίκη αιρετού για δάνειο που υποχρεώθηκε να πληρώσει Γερμανός

Με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτή η αγωγή που άσκησε εις βάρος αιρετού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης ένας υπήκοος Γερμανίας.

Ο αιρετός υποχρεώνεται με την απόφαση να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 31.866,25 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από τις 17.09.2015 και έως την ολοσχερή εξόφληση.
Η απόφαση του δικαστηρίου κηρύσσεται προσωρινά εκτελεστή, για το ποσό των 15.000 ευρώ.
Το ιστορικό της υπόθεσης, φέρεται να έχει ως εξής:
Την 22α Φεβρουαρίου 2008, ο εναγόμενος συνήψε με τραπεζική εταιρία έντοκο καταναλωτικό δάνειο, με το οποίο η εν λόγω τράπεζα του κατέβαλε το ποσό των 25.000 ευρώ.
Η διάρκεια του δανείου ορίστηκε σε εκατό μήνες και το ετήσιο συμβατικό επιτόκιο ορίστηκε σε ποσοστό 7,25 % επί του ποσού του δανείου.
Ως εγγυητής για την εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική εξόφληση του δανείου μετά των τόκων και εξόδων αλλά και την εκπλήρωση των εν γένει υποχρεώσεων του οφειλέτη-εναγομενου από το δάνειο που έλαβε προς την συμβαλλόμενη του τράπεζα, υπέγραψε ως εγγυητής ο ενάγων, ο οποίος προέβη σε αυτή του την ενέργεια, προς διευκόλυνση του εναγομένου με καλή πίστη, εφόσον διατηρούσε με αυτόν άριστες φιλικές σχέσεις και επιπλέον είχε πειστεί για την φερεγγυότητά του.
Ο αιρετός, από την κατάρτιση της δανειακής συμβάσεως δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό στην δανείστρια τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου του, με αποτέλεσμα το εν λόγω δάνειο να περιέλθει σε οριστική καθυστέρηση.
Ο ενάγων τότε υποχρεώθηκε να καταβάλει, ως εγγυητής, έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2015, το ποσό των 31.866,25 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου