Τοπικές Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση του δημοτικού σχολείου Απολακκιάς

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την συντήρηση του κτηρίου του παλιού δημοτικού σχολείου της Απολακκιάς από το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και την ανάδοχο εργολάβο, Πάρη Ευθυμίου.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο που πέρα από το παλιό δημοτικό σχολείο στέγαζε τελευταία το κοινοτικό κατάστημα Απολακκιάς. Σήμερα στεγάζει τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και διάφορες εκδηλώσεις. Η συντήρηση του κτηρίου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού ήταν επιτακτική λόγω εκτεταμένων ζημιών που οφείλονται κυρίως στην παλαιότητά του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 160.000 ευρώ (από ίδιους πόρους) και η μελέτη έχει συνταχθεί από τη διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ρόδου.
«Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου 2018, έπρεπε όμως να ολοκληρωθεί μία σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν φθάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Και να ληφθεί υπόψη ότι δεν είχαμε ενστάσεις και άλλα τέτοια προβλήματα που θα καθυστερούσαν ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες. Ευελπιστούμε πλέον ότι θα ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο, κάτι για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι, καθώς η κα Ευθυμίου είναι τυπική στους χρόνους παράδοσης-έχει παραδώσει έργα πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο», είπε ο δήμαρχος και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα 74 έργα που έχουν δημοκρατηθεί και έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι. «Ήδη από τον Αύγουστο έχουμε αναδόχους σε όλα τα οδικά έργα στην πόλη της Ρόδου και σε διάφορες ενότητες. Ευελπιστούμε ότι θα τρέξουν οι διαδικασίες ούτως ώστε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να υπογραφούν οι συμβάσεις και την εγκατάσταση των εργολάβων. Γι’ αυτά τα έργα δουλεύουμε εδώ και δύο χρόνια όσον αφορά τη σύνταξη μελετών, και την εξεύρεση πόρων. Δεν πρόκειται δηλαδή για έργα προεκλογικού χαρακτήρα», είπε ο δήμαρχος.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Στάθης Διαμαντής, δήλωσε ότι ήταν απαίτηση όλων των κατοίκων του χωριού η ανακαίνιση του κτηρίου. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Ήταν απαίτηση όλων των κατοίκων της Απολακιάς να επισκευαστεί το παλιό σχολείο, ένα ιταλικό και πανέμορφο κτήριο που έχει ρηγματώσει και βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Με την παρέμβαση του δήμου θα αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή του και θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Παλαιολόγου και ελπίζω να γίνει το έργο ακριβώς όπως προβλέπει η μελέτη».
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Παλαιολόγου ευχήθηκε να γίνουν τα εγκαίνια του κτηρίου παραμονές εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τον πρώην δήμαρχο κ. Μανώλη Σαββή είχαμε κάνει μία μικρή παρέμβαση της τάξης των 50.000 ευρώ. Σήμερα προχωράμε σε μία μεγαλύτερη μελέτη και θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο καθώς η αρχική μελέτη προέβλεπε παρεμβάσεις ύψους 60.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του έργου σχεδόν τριπλασίασε με το ποσό να φτάνει στα 160.000 ευρώ προκειμένου να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση. Οι κάτοικοι της Απολακκιάς είμαστε δεμένοι με αυτό το κτήριο και αποτελούσε πάγιο αίτημά μας η αποκατάστασή του. Πιστεύω ότι παραμονές εκλογών θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε τα εγκαίνια».
Ο δήμαρχος έσπευσε να σχολιάσει ότι το Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση θα είναι στη… θέση της η παρούσα δημοτική αρχή. «Το Σεπτέμβρη που θα κάνουμε την πρώτη εκδήλωση πάλι εμείς θα είμαστε», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Υπογραφή της
σύμβασης για τα LED
Αύριο Παρασκευή αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την αντικατάσταση των λαμπτήρων led μεταξύ του Δήμου Ρόδου και των αναδόχων. Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αρίθμ. 438/2018 πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ένωσης εταιρειών «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ – ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΠΕ – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – εφαρμογές Smatcities, με εξοικονόμηση ενέργειας του δήμου, έναντι 20.305.897,52 χωρίς το Φ.Π.Α. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε απολύτως σύννομη την όλη διαδικασία. Η ως άνω κοινοπραξία αναδείχθηκε μειοδότης, του τεράστιας κλίμακας έργου.
«Κατά πάσα πιθανότητα, εάν βρεθούν αεροπορικά εισιτήρια, θα βρίσκονται στη Ρόδο το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι του ΟΤΕ ώστε μαζί με την κοινοπραξία Ρόδου να υπογραφεί η σύμβαση για το μεγαλύτερο λειτουργικό έργο του νησιού που έχει να κάνει με την αντικατάσταση 30.000 λαμπτήρων led και την τοποθέτηση 12.000 νέων φωτιστικών. Αυτή η υπογραφή θα αλλάξει την όψη της πόλης και του νησιού», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου