Άρχισε να «ξηλώνεται» από την Δευτέρα ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πλατεία Δημαρχείου. Τα σπιτάκια και το λούνα παρκ θα δώσουν χώρο στις θέσεις στάθμευσης μπροστά από το Δημαρχείο. Το χριστουγεννιάτικο χωριό σχολιάστηκε φέτος όσο κάθε άλλη φορά από τους πολίτες. Σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι. Όσοι ήταν επικριτικοί, στέκονταν στην έλλειψη αισθητικής, αναφέροντας ότι θύμιζε έντονα …πανηγύρι. Παρόλα αυτά, η επισκεψιμότητα εκτοξεύθηκε αυτή τη φορά στα ύψη.
«Μπορώ να πω ότι φέτος ο κόσμος που πέρασε από το χριστουγεννιάτικο χωριό ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με πέρυσι. Όλοι μας δουλέψαμε καλά.
Πιστεύω ότι άξιζε και μάλιστα με το παραπάνω ο κόπος. Βοήθησε πολύ το στήσιμο του χωριού. Οι επισκέπτες έρχονταν συνειδητά για να διασκεδάσουν. Δεν ήταν απλά περαστικοί», δήλωσε επιχειρηματίας που είχε «σπιτάκι» στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δημαρχείου.
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής δήλωσε στη «δ» ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο μέλλον. Αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την επόμενη φορά και δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την αύξηση της επισκεψιμότητας.
«Η χριστουγεννιάτικη πλατεία Δημαρχείου προσέλκυσε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά. Αυτό πιστεύω ότι ήταν οφθαλμοφανές. Πήραμε όλο το βάρος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πάνω μας και πιστεύω ότι τα καταφέραμε ικανοποιητικά.
Φέτος δεν υπήρξαν εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας λόγω της εργολαβίας συντήρησης του μνημείου που είναι σε εξέλιξη. Πιστεύω όμως ότι καλύψαμε επαρκώς αυτό το κενό. Υπήρχαν πολλές και καλές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Βοήθησε βέβαια και ο καλός καιρός που επικράτησε τις ημέρες των γιορτών ώστε να κατέβει ο κόσμος στο Μαντράκι. Όπως και να έχει, αυτό το χριστουγεννιάτικο χωριό χάρισε ζωή στο κέντρο της πόλης κατά την περίοδο των εορτών», δήλωσε ο κ. Κυριαζής.
Αναφορικά με τα σχέδιά του για τα επόμενα Χριστούγεννα ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ αναφέρει:
«Ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιες δυσκολίες μπορεί να κρύβει όλη αυτή η διαδικασία. Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να αναβαθμίσουμε κάποια πράγματα την επόμενη φορά.
Έχουμε δει ποια στοιχεία λειτούργησαν καλά και ποια όχι και ήδη προσανατολιζόμαστε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε.
Μία καλή λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι κύριες δραστηριότητες στο πάρκινγκ της ΤΕΔΚ πίσω από το Δημαρχείο. Υπάρχουν πολλές σκέψεις. Πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα είναι όλα πολύ πιο εντυπωσιακά».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ