Ειδήσεις

Απ. Κακλαμάνης: Παραμένω ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος στην επικείμενη εκλογική μάχη.

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος στην επικείμενη εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Στη σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει ότι «θα συνεχίσω να είμαι ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά και για να την υπηρετήσω πιο αποτελεσματικά, δε θα συμμετάσχω ειδικώς σε αυτές τις εκλογές και προσβλέπω στη συνάντηση όλων μας και πιο πολλών από την επομένη στους κοινούς αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε μαζί για την πατρίδα και το λαό μας».

Αναλυτικά τι αναφέρει ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ:

«Προέρχομαι ως γνωστόν, από την τελευταία, ίσως, των μεταπολεμικών γενεών για τις οποίες η ενασχόληση με τα κοινά, η πολιτική ήταν βιωματική υπόθεση ιδεών και αξιών, για τις οποίες διακινδύνευε κανείς, συχνά, και τη ζωή του. Δεν ήταν καριέρα, ούτε ευκαιρία πλουτισμού ή κοινωνικής ανέλιξης, όπως νομίζουν πολλοί στην παρακμιακή εποχή μας.

Η χθεσινή (9/1) δήλωσή μου παρερμηνεύτηκε προφανώς και εμφανίστηκε σε ορισμένα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με τίτλους όπως «αποχωρεί», ή «εγκαταλείπει», ή «τέλος η πολιτική για τον Απόστολο Κακλαμάνη».

Όμως τίποτε από αυτά δε δικαιολογεί, νομίζω, η δήλωση – έκκληση ενότητας της παράταξής μας, με την οποία ζήτησα «ν’ αποφευχθούν απαξιωτικές, άδικες και διχαστικές βολές ανάμεσα σε όσους ταχθούν είτε με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ε. Βενιζέλο, είτε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γ. Παπανδρέου και να αγωνιστούμε για τη διεύρυνση της κοινωνικής μας βάσης, επαναφέροντας σ’ αυτή όσους παρέσυρε στη Δεξιά ή την «Αριστερά» η δημαγωγία και οι συκοφαντίες των αντιπάλων μας».

Κατέληξα στη δήλωσή μου σαφώς και επί λέξη: Σε αυτή τη γραμμή εμμένοντας… δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά και για να την υπηρετήσω πιο αποτελεσματικά, δε θα συμμετάσχω ειδικώς σε αυτές τις εκλογές και προσβλέπω στη συνάντηση όλων μας και πιο πολλών από την επομένη στους κοινούς αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε μαζί για την πατρίδα και το λαό μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου