Ειδήσεις

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο τουριστικό λιμάνι

Στις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του πλοίου «Nour M» που βυθίστηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς προχωρά η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
«Κάναμε όλες τις ενέργειες που πρέπει με βάση τα οριζόμενα από το νόμο. Στις 23 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Στόχος μας είναι να απομακρυνθεί το πλοίο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τσ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως η απομάκρυνση του πλοίου θα πρέπει να γίνει σε διάστημα 40 ημερών από την ανακήρυξη του αναδόχου στον σχετικό διαγωνισμό.
«Είναι αυστηρές οι προθεσμίες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να απομακρυνθεί το πλοίο», δήλωσε ο κ. Τσαμπίκος Τσακίρης.
Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ακαντιά από την κακοκαιρία ο κ. Τσακίρης δήλωσε πως εντοπίζονται στον σημείο του προβλήτα, που βούλιαξε το “Νour M”.
«Μετά την ανέλκυση του πλοίου θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αποκαταστάσεις», δήλωσε ο κ. Τσακίρης.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στα έργα που θα γίνουν στην χερσαία ζώνη του λιμένα της Ακαντιάς.
«Μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι της Ακαντιάς. Έχουμε εξασφαλίσει όλες τις εγκρίσεις», δήλωσε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως για την κατασκευή του κτηρίου των επιβατών στο εμπορικό λιμάνι θα πρέπει να δοθεί έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Ελπίζουμε να δοθεί η έγκριση προκειμένου να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και αυτού του έργου», δήλωσε ο κ. Τσακίρης.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα γίνουν για την μεταφορά της πιάτσας ταξί που βρίσκεται εντός του τουριστικού λιμένα.
«Εμείς προχωράμε στην εκπόνηση μελέτης ώστε να χωροθετηθεί πιάτσα ταξί κοντά στον προβλήτα των «Αγγέλων». Επιβάλλεται να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το λιμάνι μας είναι τουριστικό και όλοι μας θα πρέπει να στηρίξουμε το θαλάσσιο τουρισμό», δήλωσε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως θα εφαρμοσθεί και κυκλοφοριακή μελέτη για το τουριστικό λιμάνι.
«Θα γίνουν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο τουριστικό λιμάνι», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει στο λιμανάκι των Φανών.
«Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Φανών έλαβαν συγκεκριμένη απόφαση. Εμείς πράξαμε τα δέοντα και κλείσαμε το μικρό λιμένα. Όσοι εισέρχονται στο αλιευτικό καταφύγιο από εδώ και πέρα θα έχουν και την ευθύνη για προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν», δήλωσε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως εκπονείται μελέτη για την αλλαγή εισόδου του λιμένα των Φανών.
«Η μελέτη θα είναι έτοιμη στο τέλος Ιανουαρίου. Το κόστος φθάνει τα 200.000 ευρώ. Θα πρέπει να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Οι καθαρισμοί που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν δίνουν λύση», δήλωσε ο κ. Τσακίρης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον επενδυτή από το Ισραήλ που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμένα των Φανών ο κ. Τσακίρης δήλωσε:
«Το ενδιαφέρον του επενδυτή παραμένει. Το θέμα το χειρίζεται ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς που είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Η νομοθεσία δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση του λιμένα. Πρέπει να γίνει διαγωνισμός και να αποχαρακτηριστεί το λιμάνι ώστε να μην θεωρείται αλιευτικό καταφύγιο. Μόνο τότε μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση που έγινε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου