Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Πάτμου σε πρωτοποριακή δράση με οικολογικό αποτύπωμα!

Διαθέτοντας οικολογική συναίσθηση, ο Δήμος Πάτμου θα δώσει το στίγμα του στον μαραθώνιο καινοτομίας SUP Free hackathon https://crowdhackathon.com/sup-free/. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης”. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία, προκειμένου να συμβάλλουν σε μια καθημερινότητα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης. Το SUP Free hackathon τέλει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη και θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το διάστημα 11–13 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Στο SUP free hackathon μπορούν να συμμετέχουν μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, περιβαλλοντολόγοι, ερευνητές, φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων, μεμονωμένοι ή σε ομάδες, αλλά και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή. Η διοργάνωση θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Η δράση εντάσσεται σε ένα πλέγμα επίκαιρων ενεργειών που αφορούν στην ανοιχτή καινοτομία και συνθέτουν το «εργαστήριο SUP Free Innovation Lab» το οποίο και υποστηρίζεται από τη LIDL Ελλάς. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών (disrupting technologies) σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει τη διοργάνωση του μαραθωνίου και στη συνέχεια, έναν 5μηνο κύκλο υποστήριξης των λύσεων που θα προταθούν, ώστε οι πρωτότυπες εφαρμογές να μετασχηματιστούν σε παραγωγικές λύσεις. Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάτμου https://www.patmos.gr/ θα δηλώσει «παρών» στη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μετά από μεσολάβηση της δημοτικής συμβούλου κας Ελένης Μαυρόγαλου, ενώ σε ευρύτερο πλαίσιο είναι στους πρωταρχικούς του στόχους το τελευταίο διάστημα να δρομολογεί, με ουσία και συνέπεια δράσεις σχετικά με υπηρεσίες τεχνολογικής καινοτομίας, διαβούλευσης και αμφίδρομης επικοινωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου