Τοπικές Ειδήσεις

Δημοτικό Λιμενικό Tαμείο: Σε εξειδικευμένο επαγγελματία η προώθηση της κρουαζιέρας

Την ανάθεση σε εξειδικευμένο επαγγελματία παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για προώθηση της κρουαζιέρας, αποφάσισε κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση: ο πρόεδρος του Λ.Τ. έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την αναγκαιότητα ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για προώθηση κρουαζιέρας σε εξειδικευμένο επαγγελματία. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παγκόσμιας υγείας καθώς και τα μηνύματα που έρχονται από τις εταιρείες κρουαζιέρας σχετικά με την ναυπήγηση νέων πλοίων και την επιστροφή από το 2020-2021 στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να συγκροτηθεί συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο να εντατικοποιηθούν και πραγματοποιηθούν σειρά από ενέργειες που θα διασφαλίσουν την παρουσία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στα κέντρα αποφάσεων και τους προγραμματιστές διαδρομών (Itinerary Planners) των εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως.
Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Λιμενικό, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει προσωπικό το οποίο να είναι γνώστης του αντικειμένου της ανάπτυξης της κρουαζιέρας, είναι απαραίτητο να προβεί στη σύναψη σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης για την προώθηση της Κρουαζιέρας, με ειδικευμένο επαγγελματία. Ο ανάδοχος θα πρέπει να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στις παρακάτω δράσεις:
-Ανάλυση προορισμού με SWOT Analysis για την περίοδο 2020-2023 (Ανάλυση Δυνάμεων, Αδυναμιών, Ευκαιριών και Απειλών) ώστε να φανούν τα βασικά επιχειρηματικά και επιχειρησιακά στοιχεία περαιτερω ανάπτυξης του προορισμού, οι ευκαιρίες αλλά και οι ταυτόχρονες απειλές.
-Ανάλυση και πιθανές βελτιώσεις του σχεδιασμού για την εφαρμογή του κώδικα ISPS με γνώμονα την καλύτερη εφαρμογή του για τους επισκέπτες (εμπειρία).
-Δημιουργία Port Evaluation Report για τα Nautical department των εταιρειών κρουαζιέρας.
-Υποστήριξη στην παραγωγή εξειδικευμένου φυλλαδίου σε μορφή οδηγού κρουαζιέρας (Cruise Technical Brochure) στην Αγγλική γλώσσα για τις εταιρείες κρουαζιέρας.
Το έντυπο θα συνδυάζει τεχνικές και τουριστικές πληροφορίες, προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά του προορισμού σύμφωνα με την λογική των κριτηρίων αξιόλογησης/επιλογής που εφαρμόζουν οι εταιρείες κρουαζιέρας. Θα γίνει καθορισμός του περιεχομένου του εντύπου, η θεματική ροή, το περιεχόμενο των φωτογραφικών/γραφικών απεικονίσεων και θα προταθούν όλα τα κείμενα και οι λεζάντες, στήνοντας, έτσι, ένα πλήρες προσχέδιο του εντύπου.
-Βασική ανάλυση προορισμού εφαρμόζοντας μοντέλο για την ενίσχυση της εμπειρίας του επιβάτη-επισκέπτη με σκοπό την αποδοτικότερη εμπειρία των επισκεπτών και προτάσεις υλοποίησης βελτιώσεων στην ανάδειξη του Γαστρονομικού και Πολιτιστικού-Ιστορικού προϊόντος του νησιού στον τουρισμό με ταυτόχρονες προτάσεις για δημιουργία δράσεων διασύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική επιχειρηματικότητα (δημιουργία Κυψέλης Project). Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την δημιουργία του Rhodes Cruise Excursion Book, όπου θα προταθούν σειρά εκδρομών για το νησί.
-Παροχή εργαλείων Μέτρησης της Απόδοσης του Προορισμού (ΜΑΠ) και ανάλυση αποτελεσμάτων για βελτιωτικές δράσεις επίτευξης των Στόχων (KPI’s).
-Αναζήτηση συνεργασιών με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο, Εμπορικός σύλλογος, Σύλλογος Ξενοδόχων κτλ.) και προτάσεις δημιουργίας σειράς από μικρά project που θα στοχεύσουν στην ενεργοποίηση και των πέντε αισθήσεων του επισκέπτη.
-Προτάσεις δημιουργίας κατάλληλων σημείων πληροφόρησης με επαυξημένη δια δραστική σύνδεση μέσω έξυπνων πληροφοριακών πινακίδων κατεύθυνσης.
-Υποστήριξη στην δημιουργία του Σχεδίου έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης κρούσματος C0VID 19 για την κρουαζιέρα
-Οργάνωση, υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δ.Λ.Τ σε συναντήσεις με τις εταιρείες (Β2Β ή/και Virtual) όπως Sea Trade Global, &Sea Trade Med για την προώθηση του προορισμού σε επίπεδο εταιρειών κρουαζιέρας.
Η δαπάνη των υπηρεσιών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00), μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.ΠΑ 24%. Προς τούτο έχει συνταχθεί σχετική μελέτη υπηρεσιών από την Δ.Τ.Υ του Ταμείου στην οποία περιλαμβάνονται η τεχνική περιγραφή, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός, η συγγραφή υποχρεώσεων, επίσης η αναφερόμενη τιμή μορφώθηκε μετά από έρευνα που έκανε η Δ.Τ.Υ. στις τρέχουσες τιμές εμπορίου σε αντίστοιχες εργασίες.
Η υπηρεσία θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους και υπάρχει διαθέσιμη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου 2020 με Κ.ΑΕ 30-6117.014 «Παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης για Προώθηση Κρουαζιέρας.
Η απόφαση ελήφθη ομοφώνως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου