Υποσχέσεις από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προς καταδικασμένο τρομοκράτη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς για νομοθετική διευθέτηση θεμάτων, αλλά και «στοχοποίηση» του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για την μη υλοποίησή τους, έφερε στο φως το Mega στο κεντρικό δελτίο του την Δευτέρα.

Οι καταγγελίες του κ.Πανούση αρχικά στον Τύπο και στη συνέχεια η κατάθεσή του στην Δικαιοσύνη, έχουν προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» σχετικά με τις απειλές για τον ίδιο από μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά την ίδια πηγή, στην κατάθεσή του κατονόμασε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο κ.Πανούσης έχει δει μεταξύ άλλων το γραφείο του να γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης, ενώ και ο ίδιος έχει δεχθεί επίθεση και έχει χτυπηθεί από αγνώστους.

Στους διαλόγους που δημοσιοποίησε το Mega, εμφανίζεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί με καταδικασμένο μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, σχετικά με τις προοπτικές αλλαγής σειράς παραμέτρων του νομικού πλαισίου που διέπει θέματα τρομοκρατίας και αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στον πρώτο από αυτούς, εμφανίζεται να «υπόσχεται» στον κρατούμενο ότι «Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα», αλλά ο συνομιλητής του δεν πείθεται και απαντά ότι «Τίποτα δεν κάνατε ακόμα».

Σε άλλο διάλογο, λίγες ημέρες αργότερα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να «απολογείται» για τις καθυστερήσεις, αποδίδοντας τις ευθύνες στον «υπερυπουργό», όρος που έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθετική αναφορά για τον κ.Πανούση.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να λέει «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχει και ο “υπερυπουργός”, και αυτός δεν είναι δικός μας», με τον τρομοκράτη να απαντά «Καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει τη βόμβα».

Σημειώνεται ότι μετά από έρευνα στα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς τον περασμένο Αύγουστο, κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοθέση του αντιεξουσιαστικού χώρου τον στοχοποιούσε: «…η έρευνα έγινε κατά παραγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης) και συγκεκριμένα μετά από εντολή των κύκλων του υπουργού Πανούση. Είναι η πολλοστή φορά που ο Πανούσης προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερυπουργός Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κανάλι δημοσιοποίησε έναν ακόμη διάλογο, στον οποίο το ηγετικό μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!».

Οι παραπάνω συνομιλίες, κατά την ίδια πηγή, περιλαμβάνονται σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ