Τα’ χει αυτά η ζωή…

Μπορεί σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, να διάβηκαν τη θύρα του προεδρικού μεγάρου μερικοί από τους σημαντικότερους εν ζωή ΄Ελληνες σκηνοθέτες και να συζήτησαν για ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα του χώρου των Ελλήνων κινηματογραφιστών – και συγκεκριμένα την επαναφορά του ειδικού φόρου στα κινηματογραφικά εισιτήρια – όμως, την παράσταση δεν έκλεψαν ούτε τα ηχηρά ονόματα της Εβδομης Τέχνης ούτε το μείζον θέμα που αναμένεται να επιφέρει βαρύ πλήγμα στην κινηματογραφική τέχνη.

Δεν ήταν άλλος από τη Δήμητρα Ματσούκα που έκλεψε τα βλέμματα και τα φλας. Στη γνωστή ηθοποιό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επιφύλαξε θερμότατη χειραψία και πλατύ χαμόγελο.

Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Γιάννης Φέρρης, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Λάκης Παπαστάθης και άλλοι της νεώτερης γενιάς όπως ο Περικλής Χούρσογλου και ο Χρήστος Δήμας.

Πιο μαχητικός απ’ όλους αποδείχτηκε – παρά τα 88 του χρόνια – ο Νίκος Κούνδουρος ο οποίος είπε ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι κινηματογραφιστές είναι ανίσχυροι. ΄Ηταν, μάλιστα, ο Νίκος Κούνδουρος που είχε στείλει επιστολή στον κ. Παυλόπουλο επισημαίνοντας «το μεγάλο πλήγμα που έγινε στον ελληνικό κινηματογράφο με την κατάργηση αυτού του μέτρου», ζητώντας ουσιαστικά ακύρωση του μέτρου. Η επιστολή είχε παραδοθεί στον κ. Παυλόπουλο κατά τη διάρκεια μιας ακόμα συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με ανθρώπους του χώρου της Εβδομης Τέχνης με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) και του προέδρου της, Χάρη Παπαδόπουλου.
Εν τω μεταξύ, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, τόνισε ότι υπάρχει σαφής πρόβλεψη στον προϋπολογισμό να επιστρέψει ο ειδικός φόρος επί των εισιτηρίων στον κινηματογράφο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ