Πολιτιστικά

Μεσαιωνικό Ρόδο: Έναρξη εργαστηρίου σκηνικής ξιφομαχίας και θεατρικής αναπαράστασης

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαιωνικό Ρόδο, στο πλαίσιο του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, οργανώνει εργαστήριο Σκηνικής Ξιφομαχίας και Θεατρικής Αναπαράστασης για ενήλικες και νέους άνω των 16 ετών, με σκοπό τη δημιουργία ομάδας που θα συμμετέχει στα δρώμενα ιστορικής αναβίωσης του Φεστιβάλ.

 

Η ομάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες του συλλόγου, γνωρίζει την ιστορία του τόπου μας και έρχεται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα από μία δημιουργική και βιωματική διαδικασία θεατρικής αναπαράστασης.

 

Η εκπαίδευση ξεκινάει με την εκμάθηση Σκηνικής Ξιφομαχίας / Οπλομαχίας, από τον Παύλο Σειρηνόπουλο, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, κυρίως στην αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα και την ευκινησία, αποκτούν γρήγορα αντανακλαστικά και καλύτερη συγκέντρωση, ενώ στις προπονήσεις, καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα, η πειθαρχία και ο σεβασμός προς τον άλλο, μέσα από μία ψυχαγωγική διαδικασία.

 

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας παίρνουν ρόλους μέσα σε δρώμενα, με βάση ένα σενάριο που εμπνέεται από ιστορικά γεγονότα και συμμετέχουν σε θεατρικές αναπαραστάσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, με τη επιμέλεια κάποιου ηθοποιού, δημιουργικού σχεδιαστή ή σκηνοθέτη. Κατά τη διάρκεια του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται με την Π.Ν.ΑΙ., το Δ.Ο.Π.Α.Ρ και τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., αυτά τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Time Travel, με τίτλο: Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα (αναφερόμενο στο Θανατικό της Ρόδου του 15ου αι. του

Εμμανουήλ Λιμενίτη) και στις 22 Δεκεμβρίου, στο Μουσικό Αναλόγιο για τη Β Μεγάλη Πολιορκία της Ρόδου, το 1522μΧ, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και συμμετοχή του γνωστού Ρόδιου ηθοποιού, Κωστή Σαββιδάκη.

 

Η πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Τάφρο, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στις 5μμ ενώ τα μαθήματα για το 2022 θα είναι Δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν email στο: info@medievalfestival.gr, έως και τις 20 Οκτωβρίου, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Ηλικία και Τηλέφωνο, γράφοντας: «Εργαστήριο Αναπαραστάσεων» στο θέμα. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το Μεσαιωνικό Ρόδο,

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου