Απόψεις

“Ολα στη…”καμπούρα” του Καμπουράκη”

Η ήδη αρξαμένη μεταφορά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Κτηματολογίου Ρόδου και εντός των επομένων ημερών των κτηματολογικών τόμων, ακολουθούσας δε αμέσως μετά , της μεταφοράς του αρχείου των εισερχομένων εκκρεμών πράξεων και εν συνεχεία του αρχείου των καταχωρισμένων πράξεων , έχει εμπεδωθεί πλέον σε όλους μας ότι η Κεντρκή Διοίκηση για άλλη μια φορά «ένιψε τας χείρας της», μας βρήκε τελικά ξανά «καλόβολους» και όλα εκτελούνται με ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου , ως μη όφειλε ο τελευταίος!.

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΡΞΑΜΕΝΗ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΣΤΈΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ «ΧΙΛΙΟΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ» ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ …ΦΟΡΤΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ «ΚΑΜΠΟΥΡΑ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α,.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ. .Δυστυχώς οι γραφειοκράτες υπηρεσιακοί παράγοντες των Αθηνών , για άλλη μια φορά , δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή δεν θέλουν για ό,τι εν τέλει αφορά τη Ρόδο (αν και παχειά αγελάδα που την αρμέγει η Πολιτεία κανονικά ) ότι η αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να λειτουργεί «α λα καρτ», για να της τα φορτώνει όλα τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να απομυζά όλα τα τοπικά έσοδα ακόμη και αυτά που δεν της αναλογούν!.

Σε κάθε περίπτωση μπροστά στη τόση καθυστέρηση , αλλά και την ανείπωτη ταλαιπωρία σε κάθε επίπεδο των συμπολτών μας , των δικηγόρων και των μηχανικών, επί ένα σχεδόν έτος, η ελαχίστη υποχρέωση της Κεντρκής Διοίκησης θα ήταν τουλάχιστον για την εν λόγω «χιλιοταλαίπωρη» δημόσια υπηρεσία να έχουν ήδη εξασφαλισμένη αρμοδίως κάθε απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση και μάλιστα το ίδιο το Κράτος να φροντίσει να γίνει με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο και ασφαλή τρόπο η μεταστέγαση και μεταφορά, με έξοδα αποκλειστικά του Δημοσίου, ως καθ΄ ύλην υποχρέου, πολλώ μάλλον, αφού αφορά μεταφορά πολύτιμου, αλλά συνάμα και ευαίσθητου αρχειακού υλικού.

Ηδη όμως με την άοκνη φροντίδα και επιμέλεια του Αντιδημάρχου dr. Στέφανου Δράκου έχει τοποθετηθεί στις νέες εγκαταστάσεις όλη η ξύλινη υποδομή , έτοιμη να υποδεχτεί τους κτηματολογικούς τόμους των 48 κτηματικών περιφερειών του νησιού μας , οι οποίοι είναι ήδη καθ΄ όλα έτοιμοι και ασφαλώς συσκευασμένοι προς μεταφορά από ιδιωτική μεταφορική Εταιρεία , την οποία προσέλαβε ο Δήμος Ρόδου, δαπάναις του , με κλειστού τύπου αυτοκίνητα , με προδιαγραφές ασφαλούς μεταφοράς και επιπλέον και τοποθετημένο το υλικό σε «παλέτες» , με πλήρως διασφαλισμένη την μεταφορά του ακέραιη και προς άμεση τοποθέτηση.

Τόσο για τους τόμους , όσο και για το αρχείο των πράξεων ο έχων την ευθύνη και το γενικό πρόσταγμα ακούραστος και φιλότιμος Νικόλαος Ματσάκης, εργαζόμενως πυρετωδώς , παρέχει όλα τα εχέγγυα για να φέρει σε αίσιο πέρας το δύσκολο και πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα ουσιαστικά και πάλιν μόνος του με τους λίγους υπαλλήλους να συνδράμουν, αλλά η ευθύνη να είναι εξ ολοκλήρου σ΄ υτόν τον ίδιο , ως Διευθυντή του Κτηματολογίου. Ουδείς όμως αμφιβάλλει ότι όλα θα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Επαναλαμβάνω ότι η κεντρική εξουσία τα φόρτωσε όλα στη «αμπούρα» του δήμου , αφού βρήκε τον Α. Καμπουράκη, με το πατριωτικό φιλότιμο. Θα αποτελούσε όμως παράλειψη μου να μην αναφερθώ σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες ομόφωνα στήριξαν την από τη πρώτη στιγμή αυθόρμητη πρόταση-επιλογή του Δημάρχου, ιδιαίτερα δε στον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Φώτη Χατζηδιάκο , ο οποίος πρώτος , μετά τον Δήμαρχο , υπερθεμάτισε για την εν λόγω μεταστέγαση!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου