Ειδήσεις

Αλλάζει κι αυτό τον Οκτώβριο η ώρα: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, καθώς και φέτος θα γίνει κανονικά η αλλαγή ώρας.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα επιστρέψουμε στη χειμερινή ώρα, καθώς η εφαρμογή της απόφασης για το θέμα της αλλαγής ώρας έχει παγώσει. Σημειώνεται πως το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για τον τερματισμό της πρακτικής της αλλαγής της ώρας κατά μία ώρα, την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2021.

Η απόφαση προέβλεπε ότι η τελευταία αλλαγή ώρας θα πρέπει να είναι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα. Σύμφωνα με το Bloomberg όπως, η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε την εφαρμογή του μέτρου.

Σύμφωνα δε με την ιρλανδική Journal, ο λόγος που η απόφαση έχει παγώσει είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη μέλη, για το ποια ώρα θα διατηρήσουν, τη θερινή ή τη χειμερινή.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου