ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΤΕ: Νέες τεχνολογίες, city branding, destination management στο επίκεντρο του συνεδρίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΕΤΕ

Το συνέ­δριο, με τίτλο “Tourism in Transition: #someTHINKdifferent”, διορ­γα­νώ­νε­ται στις 16 Οκτω­βρίου, στο ξενο­δο­χείο Hilton Αθηνών, σε συνερ­γα­σία με την εξει­δι­κευ­μένη εται­ρεία συμ­βού­λων στον τομέα του visitor economy & destination marketing TOPOSOPHY και τη “weareJARVIS”.

Έμφαση στις παγκό­σμιες εξε­λί­ξεις στον χώρο του του­ρι­σμού και της και­νο­το­μίας, αλλά και στην ανα­βάθ­μιση του ελλη­νι­κού προ­ϊ­ό­ντος με τη χρήση νέων τεχνο­λο­γιών, branding και στρα­τη­γι­κής επι­κοι­νω­νίας δίνει στο φετινό ετήσιο συνέ­δριό του ο Σύν­δε­σμος Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχετική ανα­κοί­νωση.

Το συνέ­δριο, με τίτλο “Tourism in Transition: #someTHINKdifferent”, διορ­γα­νώ­νε­ται στις 16 Οκτω­βρίου, στο ξενο­δο­χείο Hilton Αθηνών, σε συνερ­γα­σία με την εξει­δι­κευ­μένη εται­ρεία συμ­βού­λων στον τομέα του visitor economy & destination marketing TOPOSOPHY και τη “weareJARVIS”, το content studio του φορέα και­νο­το­μίας και ψηφια­κού μετα­σχη­μα­τι­σμού “Found.ation”.

Διεθνώς ανα­γνω­ρι­σμέ­νες προ­σω­πι­κό­τη­τες του επι­χει­ρη­μα­τι­κού και του­ρι­στι­κού κόσμου εξηγούν πως ο τομέας μπορεί να παράγει νέες επι­χει­ρη­μα­τι­κές πραγ­μα­τι­κό­τη­τες που μετα­μορ­φώ­νουν τον τρόπο του ταξι­διού στην εποχή της ψηφια­κής οικο­νο­μίας.

H φετινή διορ­γά­νωση -μέσα από τις δύο σκηνές του συνεδρίου- υπό­σχε­ται ένα εντελώς ανα­νε­ω­μένο περιε­χό­μενο, ένα δυνα­μικό πρό­γραμμα. Στην κεντρική σκηνή θα έχετε την ευκαι­ρία να απο­λαύ­σετε keynotes, fireside chats και panels δια­κε­κρι­μέ­νων ομι­λη­τών σε θέματα ψηφια­κών δεξιο­τή­των, ενώ στη δεύτερη σκηνή θα παρου­σια­στούν δια­δρα­στικά masterclasses.

Η έναρξη του συνε­δρίου θα γίνει με τις ομιλίες του Προ­έ­δρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου και της Υπουρ­γού Του­ρι­σμού, Ελενας Κου­ντουρά.

Θα ακο­λου­θή­σει η εισα­γω­γική τοπο­θέ­τηση του Paul Papadimitriou, ιδρυτή της Intelligencr, ερευ­νητή και­νο­το­μίας και ειδικό στις στρα­τη­γι­κές του μέλ­λο­ντος, αλλά και η κεντρική ομιλία από τον Martin Boisen, Συνι­δρυτή και Αντι­πρό­ε­δρο του The International Place Branding Association. Το συνέ­δριο θα συνε­χι­στεί με panels στα οποία θα συμ­με­τέ­χουν Ελληνες και ξένοι ομι­λη­τές. Η Geerte Udo, Διευ­θύ­ντρια Στρα­τη­γι­κής Μάρ­κε­τινγκ στον Οργα­νι­σμό Amsterdam Marketing από το 2013 και υπεύ­θυνη της διεθνώς ανα­γνω­ρι­σμέ­νης καμπά­νιας “I Amsterdam” μαζί με τη Signe Jungersted, Διευ­θύ­ντρια Ανά­πτυ­ξης του Wonderful Copenhagen θα μιλή­σουν για marketing και branding πόλεων.

Τη σκυτάλη θα πάρουν η Συνι­δρύ­τρια και Πρό­ε­δρος της Nannuka, Λέλα Δρίτσα, ο CEO της Exclusiv, Μπάμπης Κουρ­τζής, ο Ιδρυτής της Welcome, Αλέ­ξαν­δρος Τρίμης και ο Αγα­μέ­μνων Παπά­ζο­γλου, Συνι­δρυ­τής του MyJobNow. Οι τέσ­σε­ρις ομι­λη­τές προ­τί­θε­νται να συν­δέ­σουν τον κλάδο του του­ρι­σμού με τις νεο­φυ­είς επι­χει­ρή­σεις σε μια συζή­τηση που θα συντο­νί­ζει ο Δημή­τρης Καλαβρός-Γουσίου, Συνι­δρυ­τής και Εταίρος στο τεχνο­λο­γικό επεν­δυ­τικό σχήμα της Velocity.Partners. Στο τρίτο και τελευ­ταίο panel του συνε­δρίου θα έχετε την ευκαι­ρία να στο­χα­στείτε τα «Μικρά πράγ­ματα που κάνουν τελικά τη διαφορά» μέσα από τις εμπνευ­σμέ­νες τοπο­θε­τή­σεις των Kash Bhattacharya, ιδρυτή του BudgetTraveller, Valerie Pretscher, Διευ­θύ­ντρια Ανά­πτυ­ξης της Zoku και τον Peter Jordan, Head of Insights της TOPOSOPHY, ως moderator.

Εντός της ημέρας θα απο­λαύ­σετε μεταξύ άλλων τα δύο εκρη­κτικά fireside chats με πρω­τα­γω­νι­στές τους Jambu Palaniappan, Expert in Residence στην επεν­δυ­τική εται­ρεία Atomico Ventures με έδρα το Λονδίνο, και Iain McDonald, Υπευ­θύ­νου Δημιουρ­γι­κού Περιε­χο­μέ­νου στην Quartz με τον Paul Papadimitriou, Ιδρυτή της Intelligencr. Ενώ οι ενδιά­με­σες τοπο­θε­τή­σεις των David Bizer, Ιδρυτή και Διευ­θύ­νο­ντα Συμ­βού­λου της Fountain και του Γιώργου Αχιλλιά, ειδικού σε θέματα στρα­τη­γι­κής και και­νο­το­μίες για εται­ρείες ολο­κλη­ρώ­νουν τη μονα­δική εμπει­ρία της συμ­με­το­χής σας στο συνέ­δριο που θα κλείσει τις εργα­σίες του με τις κατα­λη­κτι­κές τοπο­θε­τή­σεις των Γιάννη Ρέτσου και Paul Papadimitriou.

Παράλ­ληλα με το κεντρικό πρό­γραμμα του συνε­δρίου, οι συμ­με­τέ­χο­ντες θα έχουν την δυνα­τό­τητα να παρα­κο­λου­θή­σουν τρία masterclasses. Σε αυτά, ο Peter Jordan, Head of Insights της TOPOSOPHY, θα σας φέρει σε επαφή με τις σύγ­χρο­νες πρα­κτι­κές του destination management. Ο David Bizer, Ιδρυτής και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της Talent Fountain, έχει ως στόχο στο τέλος του συνε­δρίου οι συμ­με­τέ­χο­ντες να έχουν απο­κο­μί­σει απτές ιδέες και εργα­λεία για recruiting που θα μπο­ρέ­σουν να εφαρ­μό­σουν άμεσα στην δική τους επι­χεί­ρηση. Στο τρίτο masterclass της ημέρας ο Χρήστος Ανδρε­ΐ­κος, Partner – Digital Transformtion Services του Found.ation και ο Μιχάλης Γεωρ­γα­κό­που­λος της Sato ΣΑΤΟΚ -10,81%ri An-alytics θα συζη­τή­σουν απτές και άμεσα εφαρ­μό­σι­μες στρα­τη­γι­κές και­νο­το­μίας και αξιο­ποί­η­σης δεδο­μέ­νων.

Με αφορμή τη διορ­γά­νωση του συνε­δρίου ο Πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσοςδήλωσε: «Η παγκό­σμια ανά­πτυξη, μέσω της χρήσης των ψηφια­κών τεχνο­λο­γιών, επα­να­προσ­διο­ρί­ζει το οικο­νο­μικό περι­βάλ­λον των επι­χει­ρή­σεων που παρέ­χουν ταξι­διω­τι­κές υπη­ρε­σίες, ανα­δια­μορ­φώ­νο­ντας το του­ρι­στικό προϊόν. Φυσικά οι εξε­λί­ξεις αυτές επ’ ουδενί δεν βασί­ζο­νται στην τύχη, αλλά στον προ­σε­κτικό σχε­δια­σμό, στις στρα­τη­γι­κές κινή­σεις και στην αξιο­ποί­ηση των ευκαι­ριών την κατάλ­ληλη στιγμή. Ηγέτης στην επόμενη γενιά του εκά­στοτε κλάδου του του­ρι­σμού, ανα­δει­κνύ­ε­ται εκείνος που οι επι­δό­σεις του θα συνά­δουν με μια σειρά από νέους τρόπους προ­σέγ­γι­σης της αγοράς. Ήδη βλέ­πουμε και στην Ελλάδα τεχνο­λο­γι­κές startups να δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον ευρύ­τερο χώρο του του­ρι­σμού, άλλες προ­σφέ­ρο­ντας νέες εμπει­ρίες και νέους τρόπους ανα­ψυ­χής στους ταξι­διώ­τες και άλλες προ­σφέ­ρο­ντας λύσεις στους επαγ­γελ­μα­τίες του χώρου.

Παράλ­ληλα, όπως και σε άλλους τομείς, η νέα γενιά των του­ρι­στι­κών επι­χει­ρη­μα­τιών ανα­ζη­τεί νέα εργα­λεία και τρόπους για να βελ­τιώ­σει και να εξε­λί­ξει την οικο­γε­νειακή επι­χεί­ρηση και να ανα­βαθ­μί­σει το προ­σφε­ρό­μενο του­ρι­στικό προϊόν. Τις περισ­σό­τε­ρες φορές, αυτά τα εργα­λεία και λύσεις έχουν τεχνο­λο­γικό πρόσημο. Στα παρα­πάνω, να προ­στε­θεί πως η ελλη­νική του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία απο­τε­λεί μια εξαι­ρε­τική αγορά εισόδου για κάθε τεχνο­λο­γική εται­ρεία στον χώρο, σε επίπεδο μεγέ­θους αγοράς και αντα­γω­νι­σμού».

πηγή euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.