Τοπικές Ειδήσεις

“ΔΙΟΔΟΣ”: Διαθεματική δράση οικολογικού – περιβαλλοντικού χαρακτήρα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, «ΔΙΟΔΟΣ», στο πλαίσιο του νέου θεματικού άξονα του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ¨Δίκτυα στην Κοινότητα: Από το προσωπικό στο συλλογικό¨, και σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και τον Νίκο Χατζηκαλημέρη, οργανώνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6.30 το απόγευμα, στον κήπο της «Διόδου» (Ερυθρού Σταυρού 37) διαθεματική δράση οικολογικού – περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει:

· 6:30-8:00 – Εργαστήρι κατασκευής ανακυκλωμένου χαρτιού και βιβλιοδεσίας, με τους Νίκο Χατζηκαλημέρη και Χάρη Συργιάννη, Υπεύθυνου Κ.Π.Ε. Πεταλούδων.

· 8:00-10:00 – Προβολή της ταινίας “Home” του Yann Artus – Bertrand και συζήτηση.

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας “HOME” θα προβληματιστούμε και θα σχολιάσουμε την εκτενή μας περιήγηση στο θαύμα της ζωής. Πρόκειται για μια από τις πιο προσεγμένες παραγωγές στην ιστορία του ντοκιμαντέρ, με εικόνες πολύ δυνατές, που επιζητούν τη συμμετοχή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το “Home” δεν είναι μια προειδοποίηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο πλανήτης. Είναι πολύ αργά για κάτι τέτοιο, όπως θα ισχυριζόταν και ο Yann Artus – Bertrand. Το “Home” Είναι ένας εκκωφαντικός συναγερμός, που επιζητεί την αλλαγή μας, λίγες ανάσες πριν το απόλυτο σημείο μηδέν.

Τη δράση θα πλαισιώνει έκθεση φωτογραφιών περιβαλλοντικού χαρακτήρα των Νίκου Χατζηκαλημέρη και Γιώργου Πάττα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου