Παρατηρούσα τις φωτογραφίες από τις διακοπές των «επωνύμων» οι οποίες δημοσιεύονταν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τοπικά ειδησεογραφικά sites, περιχαρή για την διαφήμιση που τυγχάνει το νησί με την παρουσία τους… Ενσταντανέ, συνήθως κακορετουσαρισμένα, που επιχειρούσαν να υποστηρίξουν μια κοινωνία ευμάρειας η οποία δεν υπάρχει πια.
Η αφρόκρεμα της ελληνικής showbiz κατά τους συντάκτες.
Και δεν θα ασχολούμασταν μαζί τους, αν η επιμονή των ίδιων των «επωνύμων» -και όσων την μεταφέρουν με ρετουσαρισμένες εικόνες σε μας, να συντηρούν ξεθυμασμένους και κάλπικους μύθους, δεν έμοιαζε, εκτός από προκλητική, και χυδαία στη συγκεκριμένη συγκυρία.
Θα μου πείτε, αυτό έχουν μάθει να κάνουν, αυτό εξακολουθούν να κάνουν, κάπως πρέπει να ζήσουν.
Φαίνεται όμως ότι στην εποχή των μνημονίων, που τα κλειστά επαγγέλματα καλούνται να ανοίξουν, το δικό τους, το… ορθάνοιχτο, καλείται να κλείσει διαπαντός.
Ελπίζω να γίνει γρήγορα, λόγω ελλείψεως θεατών.
Οι οποίοι θεατές, καλό θα είναι να κάνουν και μια βουτιά στην ιστορία του νησιού, όταν η Ρόδος όπως άλλωστε, πάντα συνέβαινε στην μακραίωνη ιστορία της, γοήτευσε, μέθυσε, μάγεψε, αιχμαλώτισε, ιερά τέρατα της τέχνης.
Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε για αφρόκρεμα και κινητές διαφημίσεις του νησιού θα θυμηθούμε τον, Γκρέγκορι Πεκ, Ντέιβιντ Νίβεν, Ριτσάρντ Χάρις , Αντονι Κουίν, Ειρήνη Παππά, Tζία Σκάλα, Στάνλει Μπείκερ, Άντονυ Κουέιλ , Τζέιμς Ντάρεν, Τζιοβάνι Ανιέλι, Pink Floyd, Abba, Μπεν Κινγκσλέι, Ορνέλα Μούτι,Κατίνα Παξινού, Γιουλ Μπρύνερ, Μάϊκλ Ντάγκλας, Μαρία Κάλας, Κλαούντια Καρντινάλε…
Τι να πρωτοθυμηθείς, ποιους να αναφέρεις, από όλους όσους πέρασαν από την κοσμοπολίτισσα Ρόδο και όχι μόνο από το χώρο της τέχνης.
Κατεβάσαμε πολύ τον πήχη…

*Στη φωτογραφία ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ στην Λίνδο

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ