ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισούστιν – Συζητήθηκε το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα από τη Ρωσία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Τηλε­φω­νική επι­κοι­νω­νία είχε σήμερα ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομο­σπον­δίας Μιχαήλ Μισού­στιν, τον οποίο και ευχα­ρί­στησε για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέ­βαλε και συμ­βάλ­λει ουσια­στικά στην κατα­πο­λέ­μηση των πυρ­κα­γιών, ενώ συζή­τη­σαν το ενδε­χό­μενο παροχής επι­πλέον βοή­θειας σε αερο­πο­ρικά μέσα.

Από την πλευρά του, ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ρωσικής Ομο­σπον­δίας εξέ­φρασε τη συμπα­ρά­σταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προ­έ­δρου της Ρωσικής Ομο­σπον­δίας Βλα­ντι­μίρ Πούτιν και επα­νέ­λαβε την πρό­σκληση να επι­σκε­φθεί ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης τη Ρωσία. Ο πρω­θυ­πουρ­γός απο­δέ­χθηκε την πρό­σκληση και ανα­μέ­νε­ται πριν το τέλος του έτους.

Η συνερ­γα­σία για την κατα­πο­λέ­μηση του κορο­νοϊού ήταν επίσης ένα από τα θέματα στα οποία ανα­φέρ­θη­καν οι δύο πρω­θυ­πουρ­γοί όπως και στην αύξηση των αερο­πο­ρι­κών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρ­κεια του καλο­και­ριού, σε συνέ­χεια της τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νίας που είχαν στις 5 Μαΐου.

Τέλος οι κύριοι Μητσο­τά­κης και Μισού­στιν ανα­φέρ­θη­καν και στην τόνωση των εμπο­ρι­κών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που απο­φέ­ρει ήδη σημα­ντικά και μετρή­σιμα απο­τε­λέ­σματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.