Αγνωστους φακέλους ερευνών που χειρίζονται οι αρχές ασφαλείας αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», όπως του κινδύνου επίθεσης από τζιχαντιστές στην Ελλάδα, της υπόθεσης ηλεκτρονικής εισβολής στα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Εσωτερικών ή της εμπλοκής ονόματος επιχειρηματία που δέχθηκε πρόσφατα επίθεση.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μυστικούς φακέλους και για σενάρια επίθεσης αυτοκτονίας όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ και τη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ζητηθεί η λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και σε άλλες υπηρεσίες όπου συγκεντρώνονται κυρίως Σύριοι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα τα οποία φαίνονται «παράταιρα», ή ντυμένα με βαριά ρούχα που μπορεί να κρύβουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ένα τέτοιο πλήγμα θα είχε τόσο εκδικητικό χαρακτήρα σε βάρος των χριστιανών προσφύγων, όσο και στόχο την αποστολή μηνύματος ότι δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα ήταν απίθανο να στοχευθούν μουσουλμάνοι, κυρίως μετριοπαθείς σουνίτες και άλλοι, καθώς και Κούρδοι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ