Ειδήσεις

Βροχή μετεωριτών το Σαββατοκύριακο

Οι αστρονόμοι προτρέπουν το κοινό να παρακολουθήσει μία θεαματική βροχή μετεωριτών αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η βροχή μετεωριτών ή αλλιώς Supermoon, όταν έχει πανσέληνο, συμπίπτει με το πλησιέστερο σημείο της ελλειπτικής τροχιάς του γύρω από τη Γη.
anemomylos

Οι ειδικοί λένε ότι το φεγγάρι σε αυτό το σημείο είναι «περίγειο» στην τροχιά του και θα είναι μέχρι 14 % μεγαλύτερο και 30 % φωτεινότερο από το κανονικό πλήρες φεγγάρι.

Οι συγκεκριμένοι μετεωρίτες είναι γνωστοί ως Περσείδες, αφού εμφανίζονται από ένα σημείο στον αστερισμό του Περσέα.

Για τους αρχάριους αστρονόμους, σας συμβουλεύουμε για να δείτε καλύτερα τους μετεωρίτες,να γυρίσετε την πλάτη σας στο φεγγάρι, αφού το φως του θα μπορούσε να καλύψει τη βροχή των μετεωριτών.

Δυστυχώς, αν είστε σε μια μεγάλη πόλη, θα είναι δύσκολο να αναζητήσετε το φως στο μολυσμένο ουρανό και δυστυχώς θα πρέπει να… επιστρατεύσετε τη φαντασία σας!
Μatrix24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου