Ειδήσεις

Υπόθεση τοκογλυφίας στο Κακουργιοδικείο

Υπόθεση τοκογλυφίας, που είχε προκαλέσει θόρυβο στην κοινή γνώμη, θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου.
Κατηγορούμενος για τις πράξεις της τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια είναι ένας κάτοικος της Ρόδου, και για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ένας κάτοικος Αρχαγγέλου. Για πλαστογραφία μετά χρήσεως με συνολικό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν τα 73.000 ευρώ, παραπέμφθηκε ακόμη ένας κάτοικος της Ρόδου.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος, γιος του «μηνυτή», που διατηρεί γνωστή οικογενειακή επιχείρηση, φέρεται συγκεκριμένα να πλαστογράφησε την υπογραφή του πατέρα του, σε πλείστες επιταγές και αιτήσεις, για τη χορήγηση μπλοκ επιταγών και εν συνεχεία να τις παρέδωσε στον πρώτο κατηγορούμενο, εξάδελφό του, προς εξόφληση τοκογλυφικών δανείων.
Ο έτερος κατηγορούμενος, κάτοικος Αρχαγγέλου, φέρεται να συνέδραμε τον πρώτο στην πράξη της τοκογλυφίας.
Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται πριν από το Μάιο του έτους 2007, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του εξαδέλφου του και ειδικότερα τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες αντιμετώπιζε, λόγω οφειλών του προς τρίτα πρόσωπα, να του χορήγησε δάνειο ύψους 40.000 ευρώ με μηνιαίο τόκο 10% και ετήσιο τόκο 120%, με αποτέλεσμα η οφειλή του να ανέλθει τελικά στο ποσό των 317.200 ευρώ.
Φέρεται παραπέρα, σε χρόνο, που δεν εξακριβώθηκε ακριβώς από την ανάκριση, αλλά πριν το Μάιο του έτους 2007, να απείλησε τον θείο του, ομόρρυθμο εταίρο γνωστής εταιρείας ότι θα σφραγίσει 14 επιταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί με χρέωση του λογαριασμού της εταιρείας και σε διαταγή του, ενώ γνώριζε ότι αυτές ήταν πλαστές, καθώς δεν είχαν εκδοθεί από την εταιρεία, αλλά από τον συγκατηγορούμενο εξάδελφό του και είχαν δοθεί στον ίδιο προς εξόφληση χρέους του και ενσωμάτωναν τοκογλυφικά ωφελήματα.
Ο θείος του δε προκειμένου να μην σφραγιστούν οι επιταγές αναγκάστηκε να υπογράψει πράξη αναγνώρισης χρέους με την οποία αποδεχόταν ότι του όφειλε το ποσό των 317.200 ευρώ και ότι του παρέδωσε 24 επιταγές, συνολικής αξίας 317.200 ευρώ, σε χρέωση άλλου λογαριασμού του αλλά και δικαίωμα εγγραφής προσημείωσης υποθήκης σε οποιοδήποτε ακίνητο ιδιοκτησίας του σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας από τις ανωτέρω επιταγές.
Ο Αρχαγγελίτης, από την άλλη, φέρεται να παρείχε στον πρώτο άμεση συνδρομή, παραλαμβάνοντας τις 14 επιταγές, τις οποίες του είχε οπισθογραφήσει.
Ο γιος του «μηνυτή» και εξάδελφος του πρώτου, φέρεται πριν από το μήνα Μάιο του έτους 2007 να κατήρτισε 14 επιταγές λογαριασμού της οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα του, θέτοντας τη σφραγίδα της εταιρείας και την υπογραφή των ομόρρυθμων εταίρων της και στη συνέχεια να εξέδωσε, σε διαταγή του συγκατηγορούμενού του και να τις παρέδωσε σε αυτόν προς εξόφληση χρέους του εκ δανείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου