ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωστά και επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην σπείρα με τους εκβιασμούς καταστηματαρχών – Ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΣΟΚ

Γνωστά πολι­τικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πόστο στον κεντρικό μηχα­νι­σμό, είναι μεταξύ των μελών της σπείρας των εκβια­στών στον Δήμο Αθη­ναίων.

Ο ένας είναι ο Ι. Π. που είναι μέλος του Πολι­τι­κού Συμ­βου­λίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της ΑΔΕΔΥ, γραμ­μα­τέας του Γενικού Συμ­βου­λίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρό­ε­δρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Ο δεύ­τε­ρος είναι ο Γ. Β. ανα­πλη­ρω­τής γραμ­μα­τέας τομέα πολι­τι­σμού του ΠΑΣΟΚ και πρό­ε­δρος ενιαίου συλ­λό­γου Υπαλ­λή­λων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.

Την ανα­στολή της κομ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας ανα­κοί­νωσε η Επι­τροπή Δεο­ντο­λο­γίας Κατα­στα­τι­κού και Πιστο­ποί­η­σης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Λόγω της φερό­με­νης εμπλο­κής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας, η Επι­τροπή Δεο­ντο­λο­γίας Κατα­στα­τι­κού και Πιστο­ποί­η­σης ανέ­στειλε την κομ­μα­τική ιδιό­τητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενη­μέ­ρωσε σχε­τι­κώς, μέχρι το πέρας της ποι­νι­κής δια­δι­κα­σίας».

Η απο­κά­λυψη ανα­μέ­νε­ται να προ­κα­λέ­σει και πολι­τι­κές αντι­δρά­σεις ενώ η Επι­τροπή Δεο­ντο­λο­γίας Κατα­στα­τι­κού και Πιστο­ποί­η­σης του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό πως τα μέλη του κόμ­μα­τος εμπλέ­κο­νται στη σπείρα που εκβίαζε μαγα­ζά­το­ρες, ανέ­στειλε την κομ­μα­τική τους ιδιό­τητα.

Η συμ­με­τοχή των γνωστών στε­λε­χών του ΠΑΣΟΚ στη σπείρα των εκβια­στών θα προ­κα­λέ­σει και πολι­τι­κές αντι­δρά­σεις, καθώς δημο­σιεύ­ματα φέρουν τα δυο στελέχη να είναι του περι­βάλ­λο­ντος του Νίκου Ανδρου­λάκη. Αλλά η χρήση της υπό­θε­σης στην εσω­κομ­μα­τική κόντρα και η αξιο­ποί­ηση της υπό­θε­σης από τους αντι­πά­λους του κ. Ανδρου­λάκη δεν απο­κλεί­ε­ται να γίνει τελικά μπού­με­ρανγκ.

Σημειώ­νε­ται ότι η σπείρα εκβίαζε κατα­στη­μα­τάρ­χες του κέντρου της πόλης προ­κει­μέ­νου τα μέλη της να απο­κο­μί­ζουν οικο­νο­μικά οφέλη.

Στη σπείρα συμ­με­τεί­χαν δεκάδες άτομα με τις αρχές να προ­χω­ρούν στη σύλληψη 14 ατόμων, ενώ συνο­λικά έχουν απο­δο­θεί κατη­γο­ρίες σε 22 άτομα, στην συντρι­πτική τους πλειο­ψη­φία υπάλ­λη­λοι του δήμου Αθη­ναίων.

Πηγή thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.