Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με ένσταση κατά του κύρους των εκλογικών αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ρόδου, που θα εξεταστεί αρμοδίως από το εκλογοδικείο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, προσέφυγε ο υποψήφιος της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Οραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, κ. Στέφανος Καψάλης.
Ο κ. Καψάλης που σύμφωνα με την ανακήρυξη έλαβε 430 σταυρούς προτίμησης στρέφεται κατά του συνυποψηφίου του κ. Αθανάσιου Βυρίνη, που έλαβε 439 σταυρούς.
Διατείνεται ότι υφίστανται πλημμέλειες ως προς την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ως και παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας που διέπουν την κήρυξη 79 ψηφοδελτίων του συνυποψηφίου του, ως έγκυρων και ζητά την ακύρωσή τους.
Τον κ. Καψάλη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κουμπιάδης.
Στο μεταξύ ένσταση υποβλήθηκε κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών που διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου 2019 και 2 Ιουνίου 2019 στον Δήμο Κω από τους κ.κ. Γεώργιο Κυρίτση και Νικόλαο Πόγια της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής Κως 2023» κατά του κ. Γεωργίου Ψυρή της παρατάξεως «Ισχυρή Κως».
Επί της συγκεκριμένης ενστάσεως έχει υποβληθεί και αντένσταση.
Η συζήτηση αμφότερων προσδιορίστηκε για την 11η Ιουλίου 2019.
Ενσταση υποβλήθηκε και από την κ. Αννα Σταυλά της παρατάξεως «Συνεργασία Πολιτικών Αστυπάλαιας» κατά της κ. Ελευθερίας Πολλού και θα συζητηθεί την ίδια ημέρα.
Επιπλέον την 11η Ιουλίου 2019 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση ενστάσεως του κ. Γεωργίου Τρικοίλη της παρατάξεως «Νέα Κάλυμνος» κατά των κ.κ. Ι. Διαμαντή, Θ. Πιζάνια, Μαρίας Μαρκαντωνάκη, Ιακωβίνα Μπερκέτη, Εμμανουήλ Βορδοχείλα, Ειρήνης Μπάντου (Χούλλη) και Αννα Τσατταρού της ίδιας παρατάξεως.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ