Τοπικές Ειδήσεις

«Βατά και εύκολα» τα θέματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική. Τα θέματα και στα τρία μαθήματα χαρακτηρίστηκαν βατά και εύκολα, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα στο μάθημα της Χημείας εξετάστηκε ένα μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς ο βαθμός δυσκολίας να είναι υψηλός (πέρα από το τέταρτο ερώτημα), ενώ στα Λατινικά η επιλογή των κειμένων χαρακτηρίστηκε προσεγμένη καθώς κάλυπταν επίσης ένα ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης. Και στο μάθημα της Πληροφορικής τα θέματα ήταν «βατά» και «κλιμακούμενων απαιτήσεων».
Οι υποψήφιοι μαθητές έβγαιναν χαμογελαστοί από τα εξεταστικά κέντρα, εμφανώς ικανοποιημένοι για την απόδοσή τους. Μιλώντας στη «δ» για τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν ανέφεραν τα εξής:
Αλέξανδρος Σοκορέλος
Θα χαρακτήριζα τα θέματα της χημείας βατά για ένα καλά προετοιμασμένο μαθητή. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος. Εκτιμώ ότι τα πήγα πολύ καλά.
Γιώργος Τσακίτης
Κατά την προσωπική μου άποψη, τα θέματα στο μάθημα της Χημείας ήταν βατά. Μόνο στο τέταρτο ερώτημα ήταν υψηλότερος ο βαθμός δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείτο καλή προετοιμασία, καθώς κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης και ειδικότερα της θεωρίας.
Ελένη Χατζηπλή
Πληροφορική
Υπήρχε κάποιος βαθμός δυσκολίας, κάποιες παγίδες. Ήταν όμως εύκολα τα θέματα. Δεν μπορώ να πω ότι προσωπικά δυσκολεύτηκα και γενικώς δεν πιστεύω ότι οι μαθητές που έκαναν έστω μία στοιχειώδη προετοιμασία, βρήκαν δύσκολα τα σημερινά θέματα.
Νίκος Χατζημανώλης
Χημεία
Η χημεία δεν είναι το δυνατό μου μάθημα και δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά. Για τους καλά διαβασμένους μαθητές, τα θέματα ήταν πολύ εύκολα, για τους πιο μέτριους μαθητές, ήταν απλά βατά.
Φρόσω Βυρίνη
Πληροφορική
Μπορώ να πω ότι ήταν βατά τα θέματα στο μάθημα της πληροφορικής και σαφώς ευκολότερα σε σύγκριση με τα θέματα των μαθηματικών. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι ο βαθμός δυσκολίας θα ήταν υψηλότερος στην πληροφορική.
Στεφανία Παπαγιάννη
Χημεία
Μέχρι και το Δ3, τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Η ύλη της χημείας ήταν μεγάλη και τα περισσότερα από τα θέματα στηρίζονταν στη θεωρία. Συνεπώς όποιος δεν είχε διαβάσει αρκετά, δεν θα μπορούσε να απαντήσει.
Έλσα Μούτσα
Χημεία
Προσωπικά πιστεύω ότι τα θέματα στο μάθημα της χημείας ήταν αρκετά βατά. Οι δυσκολίες ξεκινούσαν από το Δ’ θέμα. Ασφαλώς και θα έπρεπε κάποιος να είχε διαβάσει πολύ καλά τη θεωρία για να καταφέρει να επιτύχει έναν καλό βαθμό.

Κωνσταντίνος Λητός
Λατινικά
Απολύτως βατά θα χαρακτήριζα τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Ασφαλώς και όσοι δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, δεν θα μπορούσαν να προσδοκούν σε ένα καλό αποτέλεσμα.
Ελευθερία
Σφουγγαριστού
Χημεία
Τα θέματα της χημείας ήταν κατά την προσωπική μου άποψη αρκετά εύκολα. Από το Δ3 ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε. Τουλάχιστον εγώ δεν είχα λύσει αντίστοιχο θέμα στο φροντιστήριο. Μέχρι το Δ3 όμως, όλα τα υπόλοιπα θέματα ήταν αρκετά βατά.
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Τα εξεταζόμενα μαθήματα για τα ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου