Τοπικές Ειδήσεις

Κάθε νέα εβδομάδα καλύτερη από την προηγούμενη στις αφίξεις

Συνολικά 8.200 ξένοι επισκέπτες αφίχθησαν στη Ρόδο το περασμένο σαββατοκύριακο με 80 πτήσεις τσάρτερ. Περίπου το 50% των τουριστών ήταν από τη Γερμανία, 500 από την Ελβετία και οι υπόλοιποι από την Αγγλία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία κλπ.
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου, οι ρυθμοί των τουριστικών αφίξεων αυξάνονται σταδιακά και η πορεία της σεζόν θα κριθεί από το «άνοιγμα» της βρετανικής αγοράς. Ήδη έχει «ξεκλειδώσει» η ρωσική τουριστική αγορά, καθώς η Ρόδος δέχεται μία πτήση την εβδομάδα από τη Μόσχα. Παράλληλα, δύο πτήσεις την εβδομάδα δέχεται η Ρόδος από την Ουκρανία. Τόσο οι πτήσεις από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία αναμένεται να αυξηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
«Την περασμένη εβδομάδα οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη. Αντίστοιχα, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να καταγραφεί νέα αύξηση. Γενικότερα, κάθε εβδομάδα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε ό,τι αφορά στις τουριστικές αφίξεις. Τη μεγάλη διαφορά θα κάνει βέβαια η αγορά της Μ. Βρετανίας και αναμένουμε τις αποφάσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης. Ελπίζουμε επίσης να αυξηθούν οι ροές από τις αγορές της Σκανδιναβίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου. Πορευόμαστε βήμα-βήμα.
Αναμένουμε τις ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης και τις αποφάσεις άλλων βασικών αγορών. Είναι κρίσιμο το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό και θα πρέπει η επιδημιολογική εικόνα του προορισμού να είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ είναι ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.
Καθοριστική ημερομηνία για τα ταξίδια των Βρετανών είναι η 21η Ιουνίου, καθώς αναμένεται να κριθεί εάν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί (καραντίνα κατά την επιστροφή των επισκεπτών, απαιτήσεις για PCR τεστ κλπ). Αυτή η απόφαση πιθανότατα θα καθορίσει τις λίστες των «πράσινων προορισμών» για τα ταξίδια και τις πτήσεις από τις 28 Ιουνίου.
Η Βρετανική αγορά παραμένει πάντα η πρώτη τουριστική αγορά για τη Ρόδο. Ενδεικτικό είναι ότι το 2019 φιλοξενήθηκαν στο νησί 470.000 Βρετανοί και 420.000 Γερμανοί και το 2020 170.000 Βρετανοί και 186.000 Γερμανοί, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Γάλλοι, Τσέχοι και Πολωνοί. Πάντως την πρωτιά κατέχουν εφέτος μέχρι στιγμής οι Γερμανοί και έπονται οι Πολωνοί. Τα νούμερα από την πολωνική αγορά είναι μάλιστα πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019. Δεν αποκλείεται να κλείσει η σεζόν με σημαντική αύξηση των Πολωνών επισκεπτών σε σύγκριση με τη σεζόν του 2019!
«Σταδιακά αυξάνονται τα νούμερα των ξένων επισκεπτών. Ξεκίνησαν οι πτήσεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία και θα προστεθούν και άλλες στο επόμενο διάστημα, ενώ αναμένουμε τις εξελίξεις από τη Βρετανική αγορά, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Σκανδιναβία. Γι’ αυτό και θα επιμείνω ότι είναι άκρως σημαντικό να πρασινίσει το νησί το συντομότερο δυνατό! Είναι μεγάλη ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά του εμβολιασμού. Η επιδημιολογική εικόνα του προορισμού σε συνδυασμό με το ποσοστό των εμβολιασμών, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σεζόν», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου