ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηλιός: Να αποσυρθεί η Ελλάδα από τη διαπραγμάτευση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μηλιός`

Προ­τεί­νει να μην πλη­ρω­θεί το ΔΝΤ

«Η δια­πραγ­μά­τευση απο­τε­λεί σύγκρουση, αντι­πα­ρά­θεση των συμ­φε­ρό­ντων της εργα­σίας με αυτά του κεφα­λαίου, στο έδαφος όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολό­κλη­ρου του ευρω­παϊ­κού οικο­δο­μή­μα­τος», δηλώνει ο Γ. Μηλιός σε συνέ­ντευξη που παρα­χώ­ρησε στην εφη­με­ρίδα «Απλω­τα­ριά» της Χίου. Προ­τεί­νει να μην πλη­ρω­θεί το ΔΝΤ και να απο­χω­ρή­σει η Ελλάδα από τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις.

Ο ίδιος υπο­γραμ­μί­ζει πώς η καθυ­στέ­ρηση πλη­ρω­μών δεν συνε­πά­γε­ται έξοδο από την Ευρω­ζώνη.

«Η αθέτηση πλη­ρω­μών προς το ΔΝΤ θα σημάνει απο­χώ­ρηση του Ταμείου από το “ελλη­νικό Πρό­γραμμα” και έναρξη των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων για την “ανα­διάρ­θρωση του ελλη­νι­κού χρέους”» ανα­φέ­ρει.

Όπως σημειώ­νει ο κ. Μηλιός η απο­χώ­ρηση από το τραπέζι των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων θα γίνει «μέχρις ότου απο­συρ­θούν οι παρά­λο­γες απαι­τή­σεις της άλλης πλευράς» αφού «οι εκπρό­σω­ποι του μεγάλου κεφα­λαίου σέβο­νται τη λαϊκή βούληση μόνο όταν εξα­να­γκά­ζο­νται να το κάνουν».

Τέλος, ασκεί κριτική, στους δια­πραγ­μα­τευ­τι­κούς χει­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης λέγο­ντας ότι «δεν δια­πραγ­μα­τεύ­ε­σαι δηλώ­νο­ντας ότι απο­δέ­χε­σαι “το 70% του μνη­μο­νίου”» ενώ υπο­στη­ρί­ζει ότι το ζήτημα της καθυ­στέ­ρη­σης πλη­ρω­μών θα έπρεπε να τεθεί από τους πρώτους μήνες της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όταν «ο λαός ήταν στους δρόμους στη­ρί­ζο­ντας την κυβέρ­νηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.