Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση υποψηφιότητας Μαντικού Β. Μιχαήλ ως τοπικού συμβούλου Ρόδου

Φίλες και φίλοι , συμπολίτισσες και συμπολίτες μου.

Τα Τοπικά Συμβούλια αποτελούν το Πρωτογενές Κύτταρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και με την νέα δομή του, είναι αυτά που εντοπίζουν προβλήματα, προωθούν αιτήματα δημοτών, πληροφορούν, προτείνουν λύσεις και καθορίζουν το μέλλον της κοινότητάς τους

Επίσης, ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων και του Προέδρου αυτών έχει περισσότερες αρμοδιότητες και ταυτόχρονα έχει αποκτήσει ανεξάρτητο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι, πλέον υπάρχει πλήρης διαχωρισμός για τα Τοπικά Συμβούλια, ενώ τους δίνεται αυτονομία και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Για το λόγο αυτό και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Ρόδο μας και σε ΕΣΑΣ τους κατοίκους της πόλης , σας δηλώνω ότι στις προσεχείς εκλογές θα είμαι υποψήφιος σύμβουλος για την Τοπική Κοινότητα Ρόδου με το ψηφοδέλτιο << Με Δύναμη για τη Ρόδο μας >> , αισιοδοξώντας να εκλεγώ με τη στήριξή σας ως μέλος της, έχοντας την πεποίθηση ότι έχω τις γνώσεις και την εμπειρία όπως φαίνεται από το βιογραφικό μου, αλλά και τη δύναμη να ανταποκριθώ στις όποιες απαιτήσεις.

Εάν πιστεύετε ότι, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, δώστε μου τη Δύναμη να δημιουργήσουμε μια πόλη χωρίς διακρίσεις, με σταθερό στόχο ένα καλύτερο αύριο.

Με Τιμή Μαντικός Β. Μιχαήλ Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Ρόδου

Βιογραφικό

Ο Μαντικός Β. Μιχαήλ γεννήθηκε στη Ρόδο το 1969. Γονείς του ο αείμνηστος ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Ρόδου, Βασίλειος Μαντικός και η Ελένη Λαφογιάννη.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1992 και είναι κάτοχος του διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα και με υποτροφία ως ο πρώτος σε βαθμολογία (2006-2008).

Έχοντας την πεποίθηση ότι η συνεχής επιμόρφωση είναι σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της σκέψης σε έναν κόσμο δυναμικά μεταβαλλόμενο, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια- άνω των 2500 ωρών- του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Δημόσιας Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις δραστηριότητές του έχει λάβει τις ακόλουθες διακρίσεις και βραβεία:

-Οικονομική υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών/ Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών/ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc)

-Το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από την αυτού εξοχότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

-Το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα από την αυτού εξοχότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

-Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα (Υπουργείο Εξωτερικών)

-Το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ’ Τάξεως και την προαγωγή αυτού σε Β’ Τάξεως

-Το Μετάλλιο Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ’ Τάξεως, καθώς και την προαγωγή αυτού σε Β’ Τάξεως.

-Έχει τιμηθεί με τη Διαμνημόνευση Υπηρεσίας σε Επιτελείο

-Έπαινο από τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας για την άριστη επίδοσή του σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Έχει αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης σπουδαστών-τριών ΑΤΕΙ και μαθητείας ΟΑΕΔ.

Αφυπηρέτησε με το βαθμό του σμηνάρχου, κατόπιν αιτήσεώς του, αποκτώντας αξιολογημένη εμπειρία σε θέσεις διοίκησης συνεχώς αυξανόμενων υπευθυνοτήτων.

Έχει συγγράψει και εκδώσει δύο πονήματα και βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη έκδοσης από ελληνικό εκδοτικό οίκο, το πρώτο ελληνικό εγχειρίδιο αποκλειστικά για τη μέθοδο στρατηγικού σχεδιασμού SWOT Analysis.

Παράλληλα, άρθρα του φιλοξενούνται στον ιστοχώρο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας/ Δεξαμενή Στρατηγικής Σκέψης, σε τοπικές εφημερίδες της Ρόδου – όπου ζει μετά την αφυπηρέτησή του- και σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου. Επίσης, είναι συνεισφέρων αρθρογράφος στον επιχειρηματικό ιστοχώρο epixeiro.gr από τις αρχές του έτους.

Έχοντας βαθιά πίστη στην αξία της προσφοράς έχει συμμετάσχει σε συλλόγους και κοινωνικές δράσεις:

· Μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας- Γραφείο πολιτικού σχεδιασμού και τύπου (2018-έως σήμερα)

· Μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας- Γραφείο πολιτικού σχεδιασμού και τύπου (2016-2018)

· Παροχή τεχνικής βοήθειας για την διεξαγωγή εκδήλωσης, για την εικοστή επέτειο από την λειτουργία του Οργανισμού Απαγόρευσης χρήσης Χημικών Όπλων (OPCW, 2018)

· Γραμματέας του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (2015- 2017)

· Eθελοντής αιμοδότης

· Σχεδιασμό και αξιολόγηση γυμνασίου Προσομοίωσης Δημιουργίας καταυλισμού Σεισμοπλήκτων στην Πόλη της Ρόδου, 3-4 Δεκ 2016 (73 άτομα, επτά εθελοντικές ομάδες)

· Συμμετοχή σε 6 ο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών 7-12 Οκτωβρίου 2016, ως συντονιστής του συνόλου των εθελοντικών ομάδων (48 άτομα, τέσσερις εθελοντικές ομάδες)

· Διετέλεσε εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πόλεων Ρόδου, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων πόλεως Ρόδου (2015)

· Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Ρόδου 2013-2014

· Διετέλεσε ταμίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του γυμνασίου των Αρσάκειων Σχολείων Πατρών 2011-2013.

· Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών 2007-2008 του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

· Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Α’ δημοτικού βρεφονηπειακού σταθμού Ρόδου (2005-2006)

· Διετέλεσε ταμίας συλλόγου Δωδεκανησίων , Νομού Αχαΐας (2000-2001)

· Διετέλεσε μέλος της ένωσης αλεξιπτωτιστών Πάτρας

Είναι συζευγμένος με την Πανοπούλου Ελένη , Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχουν δύο θυγατέρες. Τη Βικτωρία, δευτεροετή φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και την Ελένη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου