Τοπικές Ειδήσεις

Επιχείρηση «διάλυσης» κορωνο-συγκέντρωσης σε μισθωμένη βίλα στα Κοσκινού!

10 πρόστιμα επέβαλαν την Κυριακή σε ισάριθμους πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου. Το ένα αφορούσε άτομο που βρέθηκε να κινείται χωρίς μάσκα και τα υπόλοιπα για μη δικαιολογημένη κίνηση.
Τα 5 επιβλήθηκαν σε πολίτες που βρέθηκαν να κινούνται στην περιοχή Κοσκινού εκ των οποίων τα τρία σε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε μεσημεριανή συνάθροιση για «barbeque» σε βίλα της περιοχής, που φέρεται να μισθώθηκε από 55χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει ήδη δύο φορές της αρχές διότι λειτουργούσε “mini” καζίνο στην οικία του, εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού!
Πιο συγκεκριμένα περί ώραν 16.00 της Κυριακής η άμεση δράση ενημερώθηκε ότι σε βίλα στα Κοσκινού προκαλείται θόρυβος και ότι υπάρχει αναστάτωση από συνάθροιση πολιτών (έγινε λόγος για 9 με 10 άτομα).
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και ήδη εκείνη την ώρα είχαν αναχωρήσει οι «επισκέπτες». Πέριξ της περιοχής βρέθηκαν 5 άτομα να κινούνται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.
Ο 55χρονος προσήχθη στο ΑΤ Ρόδου εξετάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παρά τα όσα φημολογούνται δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Ο 55χρονος είχε συλληφθεί μαζί με την σύζυγό του το βράδυ της Τρίτης, 1ης Δεκεμβρίου, διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν 10 άτομα να παίζουν χαρτιά στην οικία του.
Μάλιστα ο ένας εκ των ατόμων αυτών είχε βρεθεί σε rapid – test στο νοσοκομείο θετικός στον κορωνοϊό και σε μοριακό τεστ που ακολούθησε αρνητικός!
Ειδικότερα, ο 55χρονος που είναι ιδιοκτήτης χαρτοπαιχτικής λέσχης και υπότροπος σε αδικήματα για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μετέτρεψε ειδικό χώρο στο σπίτι του στην οδό Αταβύρου στο Ροδίνι, όπου διαμένει μαζί με την 43χρονη σύζυγό του, υπήκοο Ουκρανίας, μετεφέροντας ουσιασικά παρανόμως την χαρτοπαιχτική λέσχη στο σπίτι τους(!), όπου συνελήφθησαν μαζί με τους παίκτες έπειτα από έφοδο αστυνομικών.
Πέραν όμως αυτής της δικογραφίας που εκκρεμεί, σχηματίστηκε εις βάρος του και δεύτερη και έχει ήδη παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο την 24η Μαρτίου 2021 με 8 ημεδαπούς ηλικίας από 29 έως 67 ετών διότι είχαν συγκεντρωθεί εντός κατοικίας με σκοπό την τέλεση παράνομων παιγνίων, παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19.
Οι 8 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν ειδικότερα την 27η Δεκεμβρίου 2020 το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πέραν τούτου είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καμερών παραβιάζοντας την νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι μίσθωσε την εξοχική κατοικία για να διενεργεί παιχνίδια πόκερ κι ότι αυτό σκόπευε να κάνει και την Κυριακή αλλά λόγω της επέμβασής τους οι «επισκέπτες» εξαφανίστηκαν.

Αν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα θα βγούμε σύντομα από το “βαθύ κόκκινο”

Με περιορισμένη κίνηση στους δρόμους και λιγότερες συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, πέρασε το πρώτο σαββατοκύριακο του αυστηρού lockdown στη Ρόδο.
Αν όλα πάνε καλά και οι επόμενες ημέρες δεν επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην επίσημη καταγραφή των κρουσμάτων, τότε σε μια εβδομάδα από σήμερα, μετά την Καθαρή Δευτέρα, την Τρίτη 16 Μαρτίου, η Ρόδος θα βγει από την αυστηρή επιτήρηση. Για να συμβεί αυτό ωστόσο, θα πρέπει ο αριθμός των κρουσμάτων να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν τα αυστηρά μέτρα που συνεπάγεται η ένταξη του νησιού στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του κ. Μάκη Τσιντσικλόγλου Προγραμματιστή-Αναλυτή λογισμικού για την περιοδικότητα των κρουσμάτων και το πώς αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, θα βγούμε από το «βαθύ κόκκινο» στην προσδιοριζόμενη ημερομηνία.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Τσιντσικλόγλου:
«Τα 35 και τα 17 κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας μάς έβαλαν (ορθά) σε βαθύ κόκκινο. Από 4/3 έχουμε 9-5-0-6 κρούσματα, και πλέον έχουμε βγει (στατιστικά) από την κόκκινη ζώνη, και είμαστε σε πορτοκαλί. Θα μπορούσαν να μας βγάλουν και αυτή την εβδομάδα από το αυστηρό lockdown, αλλά θεωρώ πώς ενόψει Καθ. Δευτέρας δεν θα βγάλουν κανέναν, αλλά θα είμαστε σε αυτούς που όντως θα βγούμε από Τρίτη 16/3. (Αν δεν έχουμε κάποια σημαντική νέα διασπορά).
Γενικά, οι χρωματικές ζώνες με βάση τις οδηγίες του ECDC είναι ως εξής.
Αθροίζοντας τα κρούσματα σε διάστημα 14 ημερών, και για πληθυσμό 100χιλ

έως 25 κρούσματα  Πράσινο
έως 50 κρούσματα  Κίτρινο
έως 150 κρούσματα Πορτοκαλί
> 150 κρούσματα     Κόκκινο
Παραθέτω τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ μέσο όρο για τη ΡΟΔΟ (120χιλ πληθυσμό) με το αντίστοιχο χρώμα,
για να μπορούμε να κατανοούμε εύκολα προς τα πού πάμε.
▶️ 0-2 κρούσματα Πράσινο
▶️ 3-4 κρούσματα Κίτρινο
▶️ 5-12 κρούσματα Πορτοκαλί
▶️ 13+ κρούσματα Κόκκινο
Οι ημερήσιοι μέσοι όροι προκύπτουν αν προσαρμόσουμε για τη Ρόδο (120χιλ), και διαιρέσουμε με 14 ημέρες.
πχ. 150 κρούσματα για 100.000 η κόκκινη ζώνη,
150 * 1.2 = 180 κρούσματα για 120.000 (πληθυσμός Ρόδου)
180 για 14 ημέρες -> 180 / 14 = 12.85 ανά ημέρα
Δηλαδή 13+ ημερήσια κρούσματα, μάς πάνε φουλ για (βαθύ) κόκκινο και αυστηρό κλείσιμο».
Να σημειωθεί ότι το σαββατοκύριακο, ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα στη Ρόδο, όλα την Κυριακή, καθώς το Σάββατο δεν υπήρχε κανένα νέο καταγεγραμμένο κρούσμα, γεγονός που δίνει ελπίδες για την επιστροφή της Ρόδου στο προηγούμενο καθεστώς.
Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 14 συνολικά άτομα με κορωνοϊό η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.
Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την τήρηση των μέτρων και την διάθεση και την πρόθεση των πολιτών να πειθαρχήσουν ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν, από το «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη όπου μας οδήγησε η χαλάρωση και ο εφησυχασμός του προηγούμενου διαστήματος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου