ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: Η Ελλάδα έβδομος πιο περιζήτητος προορισμός στον κόσμο για οικογενειακές διακοπές το 2023

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ως η έβδομη πιο περι­ζή­τητη χώρα για οικο­γε­νεια­κές δια­κο­πές το 2023 ανα­δει­κνύ­ε­ται η Ελλάδα σε έρευνα που δημο­σιεύει η Family Vacation Guide, στην οποία υπο­λο­γί­στη­καν οι δια­δι­κτυα­κές ανα­ζη­τή­σεις για οικο­γε­νεια­κές δια­κο­πές το 2021 και το 2022 καθώς και αντί­στοι­χες δημο­σιεύ­σεις στο Instagram.

H Ελλάδα συγκέ­ντρωσε 1.887 μηνιαίες ανα­ζη­τή­σεις στο δια­δί­κτυο το 2021 και 5.932 το 2022, ενώ οι δημο­σιεύ­σεις για τη χώρα μας στο Instagram με hashtag, ως προ­ο­ρι­σμό οικο­γε­νεια­κών δια­κο­πών, ανήλθαν σε 92.

Πρώτος προ­ο­ρι­σμός ανα­δεί­χθηκε η Ισπανία, με το μέσο όρο των μηνιαίων ανα­ζη­τή­σεων το 2022 να ανέρ­χε­ται σε 5.730 και ακο­λού­θη­σαν η Τουρκία (αύξηση 322% των ανα­ζη­τή­σεων έναντι του 2021) και η Ιταλία (με σκορ 8,93 και 4.673 ανα­ζη­τή­σεις το μήνα).

Η πιο περι­ζή­τητη πόλη ήταν το Παρίσι, με σκορ δημο­φι­λίας για οικο­γέ­νειες στο 9,03.

Η Χαβάη ήταν ο πιο περι­ζή­τη­τος προ­ο­ρι­σμός στις ΗΠΑ, ενώ δημο­φι­λέ­στε­ρες πόλεις στις ΗΠΑ ήταν το Σαν Ντιέγκο και το Myrtle Beach.

Ο τύπος δια­κο­πών που συγκέ­ντρωσε το μεγα­λύ­τερο ενδια­φέ­ρον από οικο­γέ­νειες ήταν η κρουα­ζιέρα, με σκορ 9,44.

Πηγή tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.