Τοπικές Ειδήσεις

Δημοτικό Σχολείο Παστίδας – Διαγωνισμός ρομποτικής

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο σχολείο μας, το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, ο διαγωνισμός ρομποτικής First Lego League (FLL) Greece. Ήταν μια διοργάνωση της Eduact που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Α/μιας και Β/μιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 160 μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι χωρισμένοι σε ομάδες ενεπλάκησαν στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ήταν πραγματικά μία γιορτή της εκπαίδευσης του μέλλοντος. Παιδιά ηλικίας 9 – 17 ετών εισάγονται στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών μέσω μιας διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης, αποκτώντας έτσι χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε να γίνουν οι αυριανοί καινοτόμοι. Στόχος της φετινής χρονιάς ήταν οι ομάδες των παιδιών να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας, λοιπόν, τη δημιουργικότητα τους, χτίζουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και ο κ. Ιωάννης Παππάς, βουλευτής, που βράβευσε με μετάλλια όλες τις ομάδες.

Συγχαρητήρια και στις 20 ομάδες που συμμετείχαν από Ρόδο και Κω. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις 6 ομάδες που προκρίθηκαν και κέρδισαν το εισιτήριο για το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονική.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Τάνη και όλη την ομάδα της Eduact για τη συνεργασία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να αποκτήσουμε μοναδικές εμπειρίες, συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου