Τοπικές Ειδήσεις

“Crackαραν” την ιστοσελίδα του Λιμενικού Ταμείου για να “ανεβάσουν” ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου με έγκληση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της ιστοσελίδας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προσέφυγε το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Βασίλη Καταβενάκη.
Στην έγκληση αναφέρονται τα εξής:
“Με την με αριθμό 116/11-9-2015 σύμβαση αναθέσαμε στον ΤΟΥΒΡΑ ΣΤ . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Παπαλουκά 31, 85100 Ρόδος Τηλ.: 2241030727, την “ Παροχή υπηρεσίας κατασκευής ιστοσελίδας παρουσίασης Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. ” , και κατ’ αυτό τον τρόπο κατασκευάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα με ηλεκτρονική διεύθυνση www.litando.gr. από την οποία προσφέραμε στους επισκέπτες της πληροφορίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας μας.
‏Την 28-1-2020 , άτομα άγνωστα σε μας παράνομα προσέβαλαν το σύστημα της παραπάνω ιστοσελίδας και απέκτησαν με άγνωστα σε μας μέσα πρόσβαση σ’ αυτήν αποκτώντας τους κωδικούς ‏εισόδου (password cracking), αποκτώντας έτσι τα δικαιώματά μας (privileges) ως νόμιμου χρήστη του συστήματος. Κατά τον τρόπο αυτό επεδίωξαν την εκπλήρωση των παρανόμων σκοπών για τους οποίους μπήκαν παράνομα στο συγκεκριμένο σύστημα και συγκεκριμένα οι δράστες χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό μέσα στην ιστοσελίδα για να «ανεβάσουν» ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας ώστε αν οι χρήστες επισκεφτούν την ιστοσελίδα (login) να αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασής τους.
‏Σύμφωνα με την αναφορά του υπευθύνου συντήρησης της ιστοσελίδας μας:
‏• Τρίτη 28/01/2020 – 18:00 – Microsoft servers alert for www.litando.gr
(Επιθέσεις)
‏Οι δράστες χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό μέσα στην ιστοσελίδα για να «ανεβάσουν» ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας ώστε αν οι χρήστες κάνουν login να αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασής τους. ‏Η συμπεριφορά των εγκαλούμενων είναι καθ’ όλα αξιόποινη καθώς παράνομα προσέβαλαν το σύστημα της παραπάνω ιστοσελίδας και απέκτησαν με άγνωστα σε μας μέσα πρόσβαση σ’ αυτήν αποκτώντας τους κωδικούς εισόδου (password cracking), αποκτώντας έτσι τα δικαιώματά μας (privileges) ως νόμιμου χρήστη του συστήματος.
Κατά τον τρόπο αυτό επεδίωξαν την εκπλήρωση των παρανόμων σκοπών για τους οποίους μπήκαν παράνομα στο συγκεκριμένο σύστημα και συγκεκριμένα οι δράστες χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό μέσα στην ιστοσελίδα για να «ανεβάσουν» ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας ώστε αν οι χρήστες επισκεφτούν την ιστοσελίδα (login) να αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασής τους. ‏Επειδή με την παραπάνω παράνομη συμπεριφορά οι μηνυόμενοι είναι παραβάτες εγκληματικών ενεργειών που προβλέπονται και τιμωρούνται από το 292 Β Π.Κ..
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
‏Μηνύουμε και ζητάμε την ποινική δίωξη και ποινική τιμωρία παντός υπευθύνου και ‏δηλώνουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον τους, με την επιφύλαξη να αξιώσουμε αποζημίωση για τη θετική ζημία αλλά και την ηθική βλάβη από τα Πολιτικά Δικαστήρια, καθώς από τις παραπάνω παράνομες ενέργειες πέραν από την καταστροφή και τα έξοδα δημιουργίας νέας ιστοσελίδας προσβλήθηκε η φήμη και η αξιοπιστία του νομικού προσώπου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου