Για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η πτώχευση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germania ανησυχούν οι τοπικοί παράγοντες του τουρισμού. Όπως σημειώνουν η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από εννέα διαφορετικά αεροδρόμια της Γερμανίας προς τη Ρόδο μεταφέροντας κάθε σεζόν σημαντικό αριθμό επιβατών. Πλέον, πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει, καθώς με τη Germania συνεργάζονταν όλοι οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς.
Η πτώχευση της Germania, όπως αναφέρει το money-tourism.gr έχει αφήσει χιλιάδες επιβάτες με άδειες θέσεις και άχρηστα εισιτήρια, εξαναγκάζοντας τις επιχειρήσεις οργάνωσης ταξιδιών να βρουν γρήγορα εναλλακτικές πτήσεις.
Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ταξιδιών (DRV) δήλωσε ότι οι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες θα επηρεαστούν τις προσεχείς εβδομάδες. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανταποκρίθηκαν γρήγορα για να οργανώσουν εναλλακτικές πτήσεις για πελάτες που ταξίδευαν στις πτήσεις της Germania. Ο ηγέτης της αγοράς TUI υποσχέθηκε να οργανώσει γρήγορα τις πτήσεις. Η Alltours δήλωσε ότι θα εξασφαλίσει ότι οι πελάτες που ήταν να πετάξουν με τη Germania θα έχουν εναλλακτικές λύσεις.
«Οπωσδήποτε είναι σημαντικό το κενό που αφήνει η Germania. Ήταν μία αεροπορική εταιρεία που συνεργάζονταν με όλους σχεδόν τους τουρ οπερέιτορς και μετέφερε μεγάλο αριθμό επιβατών στη Ρόδο. Δεν θεωρώ ότι θα είναι εύκολο να βρεθεί εναλλακτική λύση. Προφανώς και οι τουρ οπερέιτορς θα προσπαθήσουν να αναπληρώσουν το κενό που αφήνει, πιστεύω όμως ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν χάσουμε έτσι κάποιες αφίξεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Να σημειωθεί παρόλα αυτά ότι υπάρχει έντονη ζήτηση από τη γερμανική τουριστική αγορά για τη Ρόδο. Συγκεκριμένα η Ρόδος συγκαταλέγεται σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας κρατήσεων CHECK24 στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών για το 2019! Μάλιστα το κόστος του πακέτου διακοπών παρουσιάζει φέτος αύξηση από 2% έως 4%. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί οι οποίοι προβλέπουν ότι οι Γερμανοί μπορεί να αναρριχηθούν και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των τουριστικών αφίξεων στη Ρόδο, σε περίπτωση που επρεαστούν οι αφίξεις από τη Βρετανία λόγω του Brexit και των όποιων πολιτικών εξελίξεων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ