Τοπικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας Ρόδου

«Άνοιξε» ο δρόμος για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ρόδου, ύστερα από την έγκριση κατά πλειοψηφία της σχετικής εισήγησης της δημοτικής αρχής Ρόδου.
Σύμφωνα με τον εισηγητή, γ.γ. του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιο Κορναρόπουλο: «Οι εισηγήσεις αφορούσαν αφενός την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και την συνολική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου. Είναι σημαντικό το γεγονός πως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και γίνει ΦΕΚ ο Δήμος Ρόδου θα έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, είτε μέσω της κινητικότητας είτε μέσω εσωτερικών μετακινήσεων πρώην δημοτικών αστυνομικών και επιτέλους, να δούμε μία βελτίωση στην λειτουργία της πόλης της Ρόδου αφού, η αλήθεια είναι, ότι από τότε που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, τα προβλήματα είναι εμφανή».
Το προσωπικό προβλέπεται να είναι 42 άτομα αλλά με μειωμένες αρμοδιότητες σε σχέση με όσες ασκούνταν στην προ-Καλλικράτη εποχή αν και θα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.
Το ζητούμενο είναι πότε θα γίνουν οι προσλήψεις καθώς δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο δεδομένου πως στο τέλος του Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία εφόσον εισερχόμεθα σε προεκλογική περίοδο. «Μπορούμε όμως να προχωρήσουμε σε εσωτερικές μετατάξεις πρώην δημοτικών αστυνομικών, είτε με αιτήματα κινητικότητας από άλλες υπηρεσίες –κρατητήρια, φυλακές, ΕΛΑΣ- προς τον Δήμο Ρόδου» όπως ανέφερε.
Να σημειωθεί πως η επαναχορήγηση των παλαιών αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία, απαιτούν έκδοση νέας ΚΥΑ.
Τέλος, να σημειωθεί πως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, όσον αφορά τους κλάδους και τις ειδικότητες που προβλέπονται στις θέσεις προϊσταμένων τμήματος και διεύθυνσης. Σύμφωνα με τον κ. Κορναρόπουλο που εισηγήθηκε το θέμα: «Πρόκειται για την υποχρέωση εναρμόνισης του υπάρχοντος οργανισμού με αποφάσεις του Στε που βγήκαν το 2017 καθώς και με την απόφαση του 2011. Το θέμα κινήθηκε από συνδικαλιστικά όργανα αν και υπάρχει ένα ιδιαιτέρως θολό νομικό πλαίσιο ως προς τις κρίσεις. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονιζόμαστε με τις αρχές».
Ο νέος οργανισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και ενδέχεται να κληθεί να τον εφαρμόσει ή να τον τροποποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου