Ειδήσεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πιθανό Grexit καταστρώνει η Μ. Βρετανία

Η Βρετανία σύμφωνα με δημοσιεύματα καταστρώνει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πιθανό Grexit σε περίπτωση κατά την οποία θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές από μία τέτοια εξέλιξη.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι ο λόγος που πηγαίνει στην συνάντηση των G-20,είναι για να ενθαρρύνει την επίλυση της κρίσης καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι η αστάθεια δεν θα επεκταθεί στην Βρετανίας.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό θα δημιουργούσε αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης. Στη Βρετανία, εντείνουμε τον έκτακτο σχεδιασμό ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν μας προκύψει», ανέφερε.

Προσέθεσε σε ότι «θα πρέπει να πράξουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει διεθνής στήριξη προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα» Πάντως ο βρετανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, ακόμη, ότι η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και έχει εργαστεί σκληρά για να το επιτύχει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου