ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη για την αλλαγή στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ

news room 4 λεπτά ανάγνωση
εικόνα_Viber_2024-01-08_12-49-58-655

Πολύωρη σύσκεψη πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε χθες, στα γραφεία της ΠΕΔ υπό την προ­ε­δρία του νέου αντι­δη­μάρ­χου Οικο­νο­μι­κών κ. Κώστα Χαλκιά με υπη­ρε­σια­κούς του Δήμου Ρόδου και της (πρώην) ΔΕΣ ΡΟΔΑ και του νέου εντε­ταλ­μέ­νου συμ­βού­λου Συγκοι­νω­νίας, Τρο­χαίου Υλικού & Κινητής Περιου­σίας κ. Στέργου Παπα­στεργή.

Με την νέα της μορφή, η πρώην Δημο­τική Επι­χεί­ρηση Συγκοι­νω­νιών ΡΟΔΑ καταρ­γεί­ται και κατ’ όνομα (ΔΕΣ ΡΟΔΑ) και μετα­φέ­ρε­ται στον Δήμο Ρόδου και μετα­τρέ­πε­ται πλέον, σε Διεύ­θυνση Μετα­φο­ρών.

Για τις αλλαγές μίλησε στους δημο­σιο­γρά­φους, ο κ. Χαλκιάς, ο οποίος ξεκα­θά­ρισε τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της κεντρι­κής διοί­κη­σης, όλες οι κοι­νω­φε­λείς επι­χει­ρή­σεις στους δήμους, λύθηκαν –μεταξύ αυτών και η ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Γι’ αυτό και πρέπει εμείς να οργα­νώ­σουμε τον τρόπο με τον οποίο το συγκοι­νω­νιακό έργο, θα εκτε­λεί­ται, εφεξής από τον Δήμο Ρόδου, ο οποίος υπο­κα­θί­στα­ται αυτο­δί­καια στα δικαιώ­ματα και στις υπο­χρε­ώ­σεις της ΡΟΔΑ. Κατ’ αρχάς θα εξε­τά­σουμε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετα­φο­ρές επι­βα­τών, να δούμε τις δυνα­τό­τη­τες που παρέχει σ’ εμάς το θεσμικό πλαίσιο ώστε να ενερ­γή­σουμε ανα­λό­γως και βεβαίως, να ρυθ­μί­σουμε κάθε ανα­γκαία λεπτο­μέ­ρεια προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σει να εκτε­λε­στεί το συγκοι­νω­νιακό έργο.

Μιλάμε για μια σειρά από ζητή­ματα και εκκρε­μό­τη­τες για τα οποία θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα (μετα­φορά προ­σω­πι­κού στον Δήμο Ρόδου, μετα­φορά των παγίων της επι­χεί­ρη­σης, των τρα­πε­ζι­κών λογα­ρια­σμών και τις ενο­ποι­ή­σεις τους με αυτών του Δήμου Ρόδου, τις ενο­ποι­ή­σεις των λογι­στι­κών εγγρα­φών που μετα­φέ­ρο­νται στον Δήμο Ρόδου, της ένταξης των δομών της ΡΟΔΑ σε αυτές του Δήμου Ρόδου, τα ζητή­ματα της προ­μή­θειας των ανα­γκαίων υλικών όπως π.χ. τα καύσιμα και τα ανταλ­λα­κτικά, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η είσπραξη του αντι­τί­μου και γενι­κό­τερα την πλήρη οργά­νωση της υπη­ρε­σίας). Κάτι τέτοιο, είναι ιδιαί­τερα δύσκολο να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μέσα σε ελά­χι­στο χρονικό διά­στημα, αλλά είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να το κάνουμε. Αντι­λαμ­βά­νε­στε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μία μέρα κενή που η ΡΟΔΑ δεν θα εκτελεί το μετα­φο­ρικό της έργο για την εξυ­πη­ρέ­τηση των πολιτών. Γι’ αυτό και είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά για να συνε­χι­στεί, το μετα­φο­ρικό έργο απρό­σκο­πτα».

Σε ερώτηση σχετικά με την χρονική προ­θε­σμία, ο κ. Χαλκιάς δήλωσε ότι η εξάμηνη προ­θε­σμία που δίδεται, έχει να κάνει με την ορι­στική ένταξη των δομών της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προς τον Οργα­νι­σμό Εσω­τε­ρι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου Ρόδου: «Έχει ήδη γίνει με απόφαση δημάρ­χου και ανα­μέ­νε­ται να ορι­στι­κο­ποι­η­θεί, εφόσον προη­γη­θεί η μετά­βαση. Προ­σω­ρινά, σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετα­φο­ρές, με τη διευ­θέ­τηση και τη ρύθμιση του μετα­φο­ρι­κού έργου κ.λπ. θα δια­τη­ρη­θούν όπως είναι. Ωστόσο, σε σχέση με τα ζητή­ματα του προ­σω­πι­κού και τα ζητή­ματα της οικο­νο­μι­κής υπη­ρε­σίας, είναι δύσκολο να δια­τη­ρη­θούν οι δομές αυτού­σιες και απο­φα­σί­σαμε την ένταξή τους σε αυτές, του Δήμου Ρόδου. Δηλαδή, το προ­σω­πικό πλέον της (πρώην ΡΟΔΑ) θα παρα­κο­λου­θεί­ται από τη Διεύ­θυνση Προ­σω­πι­κού του Δήμου Ρόδου και ακο­λού­θως, τα οικο­νο­μικά από τις οικο­νο­μι­κές υπη­ρε­σίες του Δήμου Ρόδου. Συνεπώς, οι προ­μή­θειες θα γίνο­νται ενιαία και η μισθο­δο­σία του προ­σω­πι­κού, θα γίνεται επίσης ενιαία με τους κανόνες που διέπουν τη μισθο­δο­σία του προ­σω­πι­κού του Δήμου Ρόδου, συνο­λικά. Όμως, ειδι­κό­τερα ζητή­ματα τα οποία έχουν μια ιδιαι­τε­ρό­τητα όπως το συγκοι­νω­νιακό έργο, ο τρόπος εκτέ­λε­σής του, ο αριθμός των δρο­μο­λο­γίων, ο καθο­ρι­σμός του αντι­τί­μου και όλα όσα έχουν μια ιδιαι­τε­ρό­τητα από μόνα τους, θα δια­τη­ρη­θούν ως έχουν και θα υπα­χθούν στην αρμο­διό­τητα του νέου αντι­δη­μάρ­χου κ. Παπα­στεργή».

Ο αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών, ξεκα­θά­ρισε πως ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΣ ΡΟΔΑ εφόσον μετα­τρέ­πε­ται σε Διεύ­θυνση Μετα­φο­ρών και Συγκοι­νω­νιών:

«Δυστυ­χώς, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ δεν υπάρχει πλέον από 1η Ιανουα­ρίου 2024 (!). Αυτό σημαί­νει ότι πρέπει να αλλά­ξουν οι άδειες κυκλο­φο­ρίας των οχη­μά­των, τα ασφα­λι­στικά συμ­βό­λαια των οχη­μά­των, τα εισι­τή­ρια και το ΑΦΜ, τα εισι­τή­ρια, οι προ­μή­θειες (που δεν τιμο­λο­γού­νται στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ αλλά στο σύστημα προ­μη­θειών του Δήμου Ρόδου κ.ο.κ.)».

Επίσης διευ­κρί­νισε πως όποια απόφαση λαμ­βά­νε­ται για την νέα Διεύ­θυνση Μετα­φο­ρών θα πρέπει να τυγ­χά­νει της έγκρι­σης του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου. Για τους υπαλ­λή­λους, έχει γίνει ήδη μια δια­δι­κα­σία απο­γρα­φής τους και κατα­χώ­ρη­σής τους στα αντί­στοιχα μητρώα του Δήμου Ρόδου. Θα ακο­λου­θή­σουν μια σειρά από δια­δι­κα­σίες που έχουν γρα­φειο­κρα­τικό χαρα­κτήρα, αλλά είναι ανα­γκαίες να γίνει για την πλήρη μετά­βαση στον Δήμου Ρόδου».

Επίσης, υπο­γράμ­μισε πως το μεγάλο στοί­χημα είναι να μην επη­ρε­α­στεί ο πολίτης από τις αλλαγές στην ΡΟΔΑ.

«Ο στόχος μας είναι οι μετα­φο­ρές να συνε­χί­σουν να εκτε­λού­νται απρό­σκο­πτα χωρίς προ­βλή­ματα και στον βαθμό που μπορεί, να βελ­τιω­θούν για την καλύ­τερη εξυ­πη­ρέ­τηση του πολίτη. Πάντως θα προ­σπα­θή­σουμε για το καλύ­τερο γιατί πρέπει να βελ­τιω­θεί το συγκοι­νω­νιακό έργο και να φτάσει στο καλύ­τερο επίπεδο. Επι­δί­ωξή μας είναι, αυτό το έργο να υπερ­δι­πλα­σια­στεί και να φτάσει στο καλύ­τερο σημείο» -κατέληξε ο κ. Χαλκιάς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.