Πολιτιστικά

Νέα Ασκητική 2020

Διεισδυτικό Εργαστήριο Επιμέλειας Εαυτού για τη Νέα Δεκαετία από το *Φιλότιμο Ίδρυμα.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, 10:00-18:00, Ροδίων Παιδεία.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την γιορτή για την συμπλήρωση των 7 χρόνων λειτουργίας του, το Φιλότιμο Ίδρυμα σας προσκαλεί σε ένα Διεισδυτικό Εργαστήριο Επιμέλειας Εαυτού για τη Νέα Δεκαετία με τίτλο «Νέα Ασκητική».

Η ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών απαρτιζόμενη από ψυχολόγους (Μαρία Μπακαρή, Μάνο Χατζημαλωνά) παιδαγωγούς (Κυριάκο Κυριακούλη), σύμβουλο κινητικής ανάπτυξης (Μαρία Μανιώτη), δασκάλες Yoga (Μαρία Νικολίκου) και χορού (Χριστίνα Αντωνοπούλου), προσφέρει στα μέλη* του οργανισμού μια ξεχωριστή ημέρα εκγύμνασης ‘νου-καρδιάς-σώματος’ στον φιλόξενο χώρο του Ροδίων Παιδεία αυτό το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 από τις 10:00 έως τις 18:00.

Μέσω μιας σειράς ασκήσεων Βιωματικής Γνώσης περνάμε από την θεωρία στην πράξη. Και όχι απλώς στην πράξη αλλά την ολοκληρωμένη Άσκηση σώματος και νου – την λεγόμενη και Ασκητική.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμέλειας εαυτού και ψυχοκοινωνικής ετοιμότητας για τη νέα δεκαετία είναι φτιαγμένο να εμπεριέχει διαχρονικές ιδέες φιλοσοφικής άσκησης και πρακτικής σοφίας με την παράλληλη χρήση επιστημονικά τεκμηριωμένων πρακτικών προσωπικής ανάπτυξης και αυτό-βελτίωσης.

Παρακαταθήκες αρχαίας και νεοελληνικής πνευματικής παράδοσης από την Στωική φιλοσοφία, την Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, και την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη μεταξύ άλλων, σε συνάρτηση με σύγχρονες θεωρίες και εργαλεία προσωπικής ανέλιξης στολίζουν ένα διεισδυτικό πρόγραμμα «διαρκείας» του οποίου η εφαρμογή θα συνεχιστεί και διαδικτυακά μετά το πέρας του εργαστηρίου κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους 2020.

Ενδεικτικά, στις ενότητες ‘Νέας Ασκητικής’ συμπεριλαμβάνονται:

Γνωσιακή Ελαστικότητα

Διαχείριση Ταυτότητας (Personal Branding)

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συγκέντρωσης – Ροής

Συναισθηματική Νοημοσύνη (Ενσυνείδηση / Ανθεκτικότητα)

Διαλογισμός – Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Χαρτογράφηση Σώματoς μέσω κινητικής ανάπτυξης

Τεχνικές Αυτό-φροντίδας

Διαπροσωπικές δεξιότητες

Εξάσκηση Δημόσιου Λόγου

Καλώς να ορίσετε!

Είσοδος Ελεύθερη για τα Μέλη του Φιλότιμου Ιδρύματος | Ετήσια Εγγραφή €50

Συμπολίτες μας που αδυνατούν να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή, μπορούν να συμμετέχουν με ό,τι ποσό προαιρούνται.

Πληροφορίες & Δήλωση Συμμετοχής: manos@philotimo.org | +306943913393

*Το Φιλότιμο Ίδρυμα είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ρόδο που διεξάγει από το 2012 διεθνή έρευνα γύρω από σύστημα αξιών με βάση το ελληνικό φιλότιμο. Αποστολή του είναι η Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, η Ενδυνάμωση της Προσωπικής Αρετής, και η Παραγωγή Κοινωνικού Κεφαλαίου στην Ελλάδα και τον κόσμο (www.facebook.com/philotimon | www.philotimo.org)

**Συμπολίτες μας που αδυνατούν να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή, θα μπορούν να συμμετέχουν με ό,τι ποσό προαιρούνται.

Η εκδήλωση στο Facebook : https://www.facebook.com/events/562066514346257/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου