Ειδήσεις

Σε διαθεσιμότητα 49 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Θέμα χρόνου είναι πλέον να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 49 γιατροί και το προσωπικό που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στον ΕΟΠΥΥ Ρόδου.
Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να σταλούν στους γιατρούς μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε στη «δ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Ευάγγελος Μανδρακός.
Στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται σε όλη τη χώρα 7.917 γιατροί και εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Οι μονάδες υγείας θα υπαχθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται στο νέο σύστημα θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Εξαιτίας της συγκεκριμένης απόφασης θα αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο οι περισσότεροι ιατροί, καθώς δεν είναι εύκολο για εκείνους να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους. Αυτό σημαίνει πως στην υπηρεσία της Ρόδου θα μείνουν μόνο 12 γιατροί, που δεν έχουν ιατρεία και μπορούν να έχουν μόνιμη απασχόληση στον ΕΟΠΥΥ.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Να σημειωθεί πως από τον ΕΟΠΥΥ Ρόδου θα αποχωρήσουν και οι πέντε καρδιολόγοι, που επί πολλά χρόνια κάλυπταν τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
«Στον ΕΟΠΥΥ Ρόδου δεν θα υπάρχουν πλέον πνευμονολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, ΩΡΛ, ορθοπεδικοί και ρευματολόγοι. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους, που δεν θα εξυπηρετούνται πλέον από τον οργανισμό», αναρωτήθηκε ο κ. Ευάγγελος Μανδρακός.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή διαθεσιμότητας, ενώ εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό που θα τεθούν σε τέτοιο καθεστώς, θα φτάσουν τις 8.000 με 9.000.
Εξαιτίας των μέτρων θα κλείσουν και όλα τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 21 άτομα που λειτουργούσαν τις συγκεκριμένες δομές.
“Οι ασφαλισμένοι θα κάνουν τις εξετάσεις τους σε εργαστήρια πληρώνοντας το 15% της συμμετοχής τους”, δήλωσε ο κ. Ε. Μανδρακός και πρόσθεσε πως το παραϊατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ θα μεταταγεί στο νοσοκομείο του νησιού μας και τα κέντρα υγείας.
“Οι 40 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο εξέταζαν 25 περιστατικά την ημέρα. Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί τώρα που θα εφαρμοσθεί η απόφαση που ελήφθη;”, αναρωτήθηκε ο κ. Μανδρακός και πρόσθεσε πως εξαιτίας των επώδυνων μέτρων έχει αυξηθεί η κίνηση στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου