Ρεπορτάζ

Να συγκρατήσουν τις τιμές υπόσχονται οι κρεοπώλες της Ρόδου

Το ‘ράλι’ με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας αλλά και των τροφίμων, επηρεάζει άμεσα το καλάθι της νοικοκυράς αλλά και τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων.
Από αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να λείψουν τα κρεοπωλεία που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης εφόσον έχουν άμεση σχέση με τον τομέα των τροφίμων.
Στην Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, οι κρεοπώλες αποφάσισαν να συγκρατήσουν και να απορροφήσουν όσο μπορούν τις τιμές, ώστε να δώσουν την ευκαιρία και στους καταναλωτές να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου, κ. Θανάσης Χατζηνικήτας, ξεκαθάρισε τα εξής:
«Οι ανατιμήσεις στα κρέατα, γίνονται εδώ και δύο μήνες περίπου. Οι κρεοπώλες της Ρόδου ωστόσο, αποφασίσαμε από κοινού να απορροφήσουμε όσο μπορούμε τις αυξήσεις και να συγκρατήσουμε τις τιμές. Αυτό θα κάνουμε και τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς –πλην ενός ή δύο κωδικών που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή την περίοδο πώς θα διαμορφωθούν. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι το μοσχάρι, το χοιρινό, τη γαλοπούλα και το γουρουνόπουλο θα τα κρατήσουμε στις ίδιες τιμές. Εάν γίνει κάποια αύξηση θα είναι περιορισμένη. Στο αρνί και το κατσίκι θα προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές, καθώς ανεβαίνουν περισσότερο –όπως και στα γάλακτος.
Μην ξεχνάτε, ότι την ίδια ώρα, ανεβαίνουν οι τιμές στις ζωοτροφές. Οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα νησιά της Δωδεκανήσου, αγοράζουν την πρώτη ύλη πολύ πιο ακριβά. Οπότε κι εκείνοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές τους. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όμως, θα πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση με τις τιμές…»
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηνικήτας τα 52 μέλη που ανήκουν στην Ένωση Κρεοπωλών Ρόδου θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο για τους πελάτες τους και να βοηθήσουν στο γιορτινό τραπέζι.
Επιπρόσθετα, επέστησε την προσοχή των καταναλωτών στο ντόπιο και ελληνικό κρέας, καθώς είναι πολύ καλύτερο ποιοτικά από ό,τι τα κατεψυγμένα εισαγόμενα που διατίθενται σε –ίσως- πιο χαμηλές τιμές.
«Εμείς προσπαθούμε να απορροφούμε τα ντόπια προϊόντα. Τα κρέατα που προέρχονται από το Νομό Δωδεκανήσου. Τα ελληνικά προϊόντα είναι σαφώς πιο καλά από τα εισαγόμενα και αναφέρουν αναλυτικά τις λεπτομέρειες με την ημερομηνία σφαγής, τον τόπο σφαγής, κ.λπ.»
Να σημειωθεί ακόμη πως και φέτος θα διατεθούν στην αγορά της Ρόδου πολλά κρέατα και πουλερικά από την ντόπια παραγωγή ενώ μέχρι στιγμής, σημειώνεται επάρκεια προϊόντων. Όσον αφορά στα σφαγεία, φέτος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες θα λειτουργήσουν στη Ρόδο το σφαγείο στο Τσαΐρι που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και της Έμπωνας που όμως, ανήκει στον Δήμο Ρόδου και θα χρειαστεί μια διαδικασία για την παραχώρησή του στην ΠΝΑι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου