Τοπικές Ειδήσεις

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για πορνογραφία ανηλίκων

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσα από κοινού, θα καθίσουν την 13η Ιανουαρίου 2020 δύο κάτοικοι της Λάρδου, πατέρας και γιος, ηλικίας 52 και 27 ετών.

Η σύλληψη των κατηγορούμενων, τον Μάιο του 2009, έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα. Πώς έχει όμως το ιστορικό της υπόθεσης;
Στο Χαμόγελο του Παιδιού έγινε καταγγελία από άγνωστο πρόσωπο σύμφωνα με την οποία η διαβίωση δύο ανήλικων κοριτσιών 8 και 11 ετών στην οικία των ανωτέρω κατηγορούμενων ήταν άθλια.
Υποβλήθηκε στη συνέχεια σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραγγέλθηκε έρευνα σχετική με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούσε η οικογένεια και ανατρέφονταν τα ανήλικα κορίτσια, σε κοινωνική λειτουργό.
Η κοινωνική λειτουργός υπέβαλε αρμοδίως την έκθεσή της, η οποία ωστόσο βασιζόταν σε φήμες και σε πιθανολογήσεις, όπως η ίδια ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα όσα «διαπιστώνει» και «πιθανολογεί» δεν προέρχονται από έρευνα στην οικία, την οποία ουδέποτε επισκέφθηκε.
Η κοινωνική λειτουργός αναφέρει ότι το σπίτι εξωτερικά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Εμαθε ότι σ’ αυτό διαμένουν πέραν του ζευγαριού και των τριών παιδιών τους ο αδελφός του κατηγορούμενου και η σύντροφός του και στο ισόγειο τα πεθερικά.
Αφού τονίζει ότι τα δύο ανήλικα κορίτσια είναι επιμελή στο σχολείο επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη κόρη (11 χρονών) δείχνει σημάδια κόπωσης και κοιμάται τελευταία στο θρανίο του σχολείου.
Μιλάει ακόμη για φήμες στο χωριό ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου πιθανόν να εκδίδεται διότι… το τελευταίο διάστημα περιποιείται περισσότερο τον εαυτό της!!! Αναφέρεται ακόμη σ’ άλλες απίθανες φήμες που πιθανολογούν ότι το ίδιο παιδί παρευρίσκεται σε ερωτικές στιγμές των γονέων της!!! Αναφέρει ακόμη ότι άλλες φήμες (κουτσομπολιά) λένε ότι ο 46χρονος είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο, υπόθεση που δεν προχώρησε διότι η μήνυση αποσύρθηκε!!!
Εν πάση περιπτώσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ως είχε υποχρέωση διενήργησε επιχείρηση.
Την 14η Μαΐου 2009 και περί ώρα 09.10 πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία Αντιεισαγγελέως στην οικία των ανωτέρω.
Στην οικία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές αλλά και 10 φώτος με πορνογραφικό υλικό, 2 πλαστικές απομιμήσεις πέους, 222 cd με πορνογραφικό υλικό και 30 ψηφιακοί δίσκοι με πορνογραφικό υλικό.
Βρέθηκαν επίσης ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος, μία εκπαιδευτική οβίδα, 4 ξίφη Ιαπωνικού τύπου και ένα μαχαίρι.
Ο αστυνομικός του ΑΤ Αρχαγγέλου, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι μεταξύ του πορνογραφικού υλικού που κατασχέθηκε βρέθηκε και υλικό στο οποίο απεικονίζονται ανήλικες, ενώ προσθέτει ότι βρέθηκε ακόμη και μαγνητοσκοπημένο υλικό στο οποίο απεικονίζεται σε άσεμνες πόζες μια ηλικιωμένη γυναίκα…
Ο γιος υποστήριξε ότι κάποιος φίλος του τον οποίο και κατονομάζει εγκατέστησε στον υπολογιστή του το λογισμικό Line One και στη συνέχεια ο ίδιος έψαξε με το λογισμικό αυτό στο internet υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο και αποθήκευσε στο δίσκο του.
Επεσήμανε ότι τις φωτογραφίες που βρέθηκαν τις προμηθεύτηκε από έναν κάτοικο Λάρδου τον οποίο και κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι εκείνος κατέχει πορνογραφικό υλικό με ανήλικα αλλά και όπλα, τα οποία έχει σε χωράφι στον Αγιο Λουκά και σε άλλο ακίνητο, στον Αγιο Ιωάννη.
Απολογούμενοι υποστήριξαν ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους είναι ελλιπής, ατελής, ασαφής, αναπόδεικτη και ανεπαρκής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, η οποία, όπως τονίζουν, βασίζεται μόνο σε κουτσομπολιά!
Τονίζουν δε και τα εξής: «Στο γεμάτο ορθογραφικά λάθη κείμενο αποτυπώνεται σε επίπεδο καταγραφής ψιθύρων και αυθαίρετων φημών προερχόμενων μάλιστα από άγνωστα μη κατονομαζόμενα άτομα»!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που θα αντιμετωπίσουν, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, που υπήρχε και κατασχέθηκε, υπήρχε ένα αρχείο εικόνας που απεικονίζει μια ανήλικη η οποία με την απειλή όπλου υποχρεώνεται σε ασελγείς πράξεις από ενήλικο κι ένα βίντεο που απεικονίζει τον βιασμό μίας ανήλικης.
Επιπλέον σε ένα DVD, που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 11 βίντεο.
Σε αυτά απεικονίζεται ο βιασμός ανήλικης ηλικίας περίπου 12 ετών, ασελγείς πράξεις με ανήλικα, συνουσία με ανήλικα και ομαδική συνουσία τριών αγοριών με ανήλικη.
Βρέθηκε και ένας δεύτερος ψηφιακός δίσκος στον οποίο υπήρχαν πέντε βίντεο, που η ονομασία τους σχετίζεται με πορνογραφία ανηλίκων αλλά τα αρχεία δεν μπόρεσαν να ανακτηθούν.
Τα ίδια αρχεία βρέθηκαν σε ακόμη δύο ψηφιακούς δίσκους.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου