Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ηγείται ενιαίου πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου της παρατάξεως με την επωνυμία «Το Αιγαίο Ενώνει», που θα συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ).
Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που αποσκοπεί να ενώσει τις δύο Περιφέρειες και δίνει έμφαση στην εκπροσώπηση των μικρών νησιών αφού σκοπός της νέας αυτής κίνησης αυτοδιοικητικών είναι η συνδρομή τους σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας τους.
Η ΓΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από 125 μέλη (34 δημάρχους + 91 εκπροσώπους – δημοτικούς συμβούλους).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου είναι (με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο) 21μελές και αποτελείται από 13 δημάρχους και 8 δημοτικούς συμβούλους.
Η εκλογή αυτή γίνεται κατά συνδυασμούς, μη επιτρεπομένων των μεμονωμένων υποψηφιοτήτων.
Η εκλογή του ΔΣ καθώς και η εκλογή των εκπροσώπων της ΠΕΔ στη ΓΣ της ΚΕΔΕ θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019 (από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου).
Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στον Δήμο Ρόδου από την παράταξη του δημάρχου, Α. Καμπουράκη ψήφισαν 29 μέλη, από την παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Φώτη Χατζηδιάκου 13, από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού τρεις και από την παράταξη του κ. Τάκη Πότσου δύο μέλη.
Είκοσι μία έδρες έλαβε η παράταξη του δημάρχου, δέκα έδρες η παράταξη του Φ. Χατζηδιάκου, δύο του Δ. Κρητικού και μια του Τ. Πότσου.
Συγκεκριμένα από την παράταξη της πλειοψηφίας, εκλέχθηκαν οι Στράτος Καρίκης, Στέφανος Δράκος, Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιάννης Καμπούρης, Νίκος Καραμαρίτης, Σάββας Καραταπάνης, Κώστας Καρίκης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Αλέξης Κολιάδης, Βασίλης Παπαοικονόμου, Γιώργος Πατσάης, Ηλίας Πετρίδης, Μιχάλης Σοκορέλος, Τάσος Σπανός, Σπύρος Σπυρόπουλος, Θανάσης Στάμος, Κώστας Ταρασλιάς, Γιώργος Τριάντος, Δημήτρης Τσίκκης, Βασίλης Μανέτας και Σάββας Χριστοδούλου.
Από την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου, εκλέχθηκαν οι Νικόλαος Γιαννάς, Σάββας Διακοσταματίου, Εμμ. Καζούλης, Μιχ. Καφεντζής, Ιω. Κορωναίος, Μιχ. Παλαιολόγου, Αγ. Πάλλας, Γιώργος Πόκκιας, Μιχ. Σταυρής και ο ίδιος ο επικεφαλής.

Εκλέγονται τέλος οι Δημήτρης Κρητικός, Παντελής Πουρσάρογλου και Τάκης Πότσος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ