Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος για μειοψηφία: “Εχουν μετατρέψει τη δημοκρατία σε τιμοκατάλογο ταβέρνας”

Με ένα σχόλιο για την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε χτες την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
“Η τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε το Σάββατο στη Ρόδο, ήταν λίγο ‘επεισοδιακή’ διότι κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη ‘μαγκιάς και τσαμπουκά’. Η ουσία, που αφορά την κοινωνία δεν είναι οι ορέξεις των αμετανόητων και των παραφυάδων τους, αλλά το τι έργο παράγεται και ποιες αποφάσεις λαμβάνονται, που αφορούν τον τόπο και το μέλλον του» είπε ο κ. Χατζημάρκος.
Αναφερόμενος στη στάση και συμπεριφορά στη συνεδρίαση τόσο των περιφερειακών συμβούλων όσο και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, ο περιφερειάρχης ήταν κατηγορηματικός: «Έψαχναν σε μια προσχεδιασμένη –κατά την άποψή μας κατάσταση- αφορμή ή έναυσμα για να απουσιάσουν από την συνεδρίαση. Δεν άντεχαν με κανένα τρόπο την συζήτηση για το Φράγμα Γαδουρά, μια συζήτηση για την οποία ζήτησαν οι ίδιοι στοιχεία. Είχα πει ότι δεν θα σας στείλουμε απλώς τα στοιχεία που ζητήσατε, αλλά θα το βάλουμε και ως θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο για να μπορέσουν να τοποθετηθούν όλα τα μέλη. Ειδικά για τον Γιάννη Μαχαιρίδη, η ψυχολογία του δεν το αντέχει να είναι μπροστά σε μια τέτοια κουβέντα, όπου ένα έργο που γίνεται από τότε που εμείς ήμασταν παιδιά κι εκείνος ήταν γ.γ. του υπ.Αιγαίου (μπορεί και πριν 30….χρόνια) τώρα τελείωσε, είναι λειτουργικό και δίνει νερό, ενώ ο ίδιος παρέδωσε σ’ εμάς ένα εργοτάξιο – φάντασμα. Τον θεσμικό τους ρόλο, τον εχουν προ πολλού απεμπολίσει αφού εκτός από πολύ στείρες, φτηνές και φτωχές παρεμβάσεις σε θέματα εντελώς επουσιώδη, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχουν κάνει καμία πρόταση για τίποτα. Στο Π.Σ. επέλεξαν και να καπηλευτούν για να προσπαθήσουν να κερδίσουν από ένα εσωτερικό ζήτημα μιας άλλης παράταξης. Και το θράσος, κορυφώνεται όταν αποχωρούντος από το Π.Σ. του κ. Μαχαιρίδη, έκανε και δηλώσεις περί….δημοκρατίας! Η δημοκρατία λοιπόν, την οποία έχουν μετατρέψει οι ίδιοι σε τιμοκατάλογο ταβέρνας, από τον οποίο μπορούν να διαλέγουν ό,τι θέλουν, έχει κανόνες και αυτός είναι ο θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας. Ήρθαν με έναν πάρα πολύ φτηνό τσαμπουκά, με απειλές, με τραμπουκισμούς, με μια υστερική διάθεση να παρουσιάσουν κανονισμό λειτουργίας που δεν υπάρχει. Αλλά αδιάβαστοι ήταν πάντα… πέρασαν δεκαετίες σε αυτές τις θέσεις και δεν έμαθαν ούτε τον κανονισμό λειτουργίας. Το έχουν ξανακάνει και ειδικά ο Τ.Μακρυωνίτης που απειλεί τον πρόεδρο του Π.Σ. και χωρίς να έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει…»
Ο κ. Χατζημάρκος, ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση για το Φράγμα θα έρθει οπωσδήποτε σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. η οποία θα διεξαχθεί στη Ρόδο.

Για την έκθεση
στο Λονδίνο
Μιλώντας για την τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, ο περιφερειάρχης είπε τα εξής: «Χθες άνοιξε τις πύλες της η έκθεση WTM στο Λονδίνο. Είναι γνωστό πως είναι η μεγαλύτερη αυτή που ξεκινάει στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου, όπου ανοίγει και το πλάνο των τουριστικών εκθέσεων. Τα νησιά μας είναι και φέτος εκεί πρωταγωνιστές, με όλη την σημασία της λέξεως. Και στην παρουσία τους αλλά και στο ενδιαφέρον. Η ΠΝΑΙ έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα, με έναν πάρα πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, με σοβαρή οργάνωση, καλοφτιαγμένο σχέδιο. Οι ‘πρωτιές’ δεν έρχονται τυχαία. Πρωταθλητής δεν γίνεσαι από…σπόντα. Το Νότιο Αιγαίο είναι πρωταθλητής γιατί έχει πολιτική κι επειδή έχει προϊόν. Το Ν.Αιγαίο έχει σχέδιο και συμμαχίες. Στην φτωχότερη περίοδο σε χρηματοδοτήσεις της χώρας και του τόπου, το Ν.Αιγαίο έχει τον υψηλότερο πανελλαδικά προϋπολογισμό για τον Τουρισμό. Αυτοί που καπηλεύονται τον όρο πολιτική και τουρισμό να σκύψουν το βλέμμα τους από ντροπή όταν διαχειρίζονταν εκατομμύρια και στον Τουρισμό έδιναν…ψίχουλα. Και είναι η μοναδική πηγή πλούτου από τον οποίο ζουν τα νησιά και ο πληθυσμός τους».  Είπε ακόμη ότι σήμερα αναμένονται τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τις προκρατήσεις για το 2018.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου