ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώσεις 10% στους μισθούς των βουλευτών προαναγγέλλει ο Χρ. Βερναρδάκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βουλή

Το νέο πρόσωπο της Δημό­σιας Διοί­κη­σης και τα “μυστικά” του νέου μισθο­λο­γίου απο­κα­λύ­πτει ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών και Διοι­κη­τι­κής Ανα­συ­γκρό­τη­σης, Χρι­στό­φο­ρος Βερ­ναρ­δά­κης, σε συνέ­ντευξη του στην “Αυγή της Κυρια­κής”.

Σύμφωνα με το σχέδιο ανα­συ­γκρό­τη­σης της Δημό­σιας Διοί­κη­σης που επε­ξερ­γά­ζε­ται ο κ. Βερ­ναρ­δά­κης σχε­διά­ζο­νται οι ακό­λου­θες αλλαγές:

– Απο­συν­δέ­ε­ται το βαθ­μο­λό­γιο από το μισθο­λό­γιο.

– Μισθο­λο­γι­κές ωρι­μάν­σεις ανά διετία για τους υπαλ­λή­λους πανε­πι­στη­μια­κής εκπαί­δευ­σης και ανά τριετία για τους υπό­λοι­πους

– Επιλογή των δημο­σίων υπαλ­λή­λων αυξη­μέ­νων προ­σό­ντων για τις διοι­κή­σεις των οργα­νι­σμών και εται­ρειών του Δημο­σίου από το Εθνικό Μητρώο.

– Αμφί­δρομη αξιο­λό­γηση για τους υπαλ­λή­λους και συλ­λο­γική αυτoαξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες – χρήστες των υπη­ρε­σιών τους.

– Μείωση 10% του βασικού μισθού των βου­λευ­τών, που συμπα­ρα­σύ­ρει τις αμοιβές του σημε­ρι­νού και του παλαιό­τε­ρου πολι­τι­κού προ­σω­πι­κού.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.