Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να τοποθετηθούν για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος –μεταξύ άλλων- κάνει λόγο για σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του, καθώς και για διασυνδέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία, ενώ εμπλέκει και το όνομα του πρωθυπουργού. Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να τοποθετηθούν για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: Να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών

Από την πλευρά του, σε σχόλιό του για τις καταγγελίες Πανούση, ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ