Ειδήσεις

Η επίδραση του ΣΤΡΕΣ στο δέρμα

Γράφει η Κατερίνα
Παπασάββα, Αισθητικός

Το στρές είναι ένα από τα πιό γνωστά και συνηθισμένα φαινόμενα της εποχής μας.΄Εχει πολλά πρόσωπα και μας συνοδεύει παντού,στην δουλειά,στην καθημερινή μας ζωή, στις σχέσεις μας κλπ. Είναι μία κατάσταση κατά την οποία η πίεση του αίματος,ο ρυθμός της αναπνοής και οι καρδιακοί παλμοί μας αλλάζουν παράλληλα όμως επηρεάζεται αρνητικά η ανοσοποιητική λειτουργία των κυττάρων του δέρματός μας.΄Ετσι μπορεί να εμφανισθούν διάφοροι δερματικοί ερεθισμοί καθώς και αντιδράσεις υπερβολικής ευαισθησίας!
Το φαινόμενο του στρές απασχολεί την ανθρωπότητα από την δεκαετία του 1930.Τότε για πρώτη φορά ερευνήθηκε,στα πλαίσια μιας επιστημονικής μελέτης ο συσχετισμός των διαφόρων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ζωή απο την μιά μεριά και της παραγωγής των ορμονών από την άλλη. Σήμερα η επιστημονική έρευνα σχετικά με το ΣΤΡΕΣ κάνει την εξής θεμελιώδη διάκριση μεταξύ του θετικού και του αρνητικού Στρές.Το θετικό στρές ε’ίναι η κινητήριος δύναμη για την ζωή. Για παράδειγμα μπορεί να αποτελείται από την χαρά της εργασίας και την θετική επιβεβαίωση που μας προσφέρουν οι προσωπικές μας επιδόσεις. Οι παράγοντες που προκαλούν θετικό στρες είναι μεταξύ άλλων, το χάδι, η ζεστασιά του ήλιου,η φαντασία. Το θετικό στρές αυξάνει τις ικανότητες μας και το κέφι μας για ζωή. Το αρνητικόστρές προκύπτει όταν δεν επαρκούν οι ικανότητες μας για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της στιγμής ,είτε από οικονομικά προβλήματα ή εργασιακά.
Οι συνεχόμενες υπερβολικές απαιτήσεις επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία του οργανισμού μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ που κρατάει τον οργανισμό σε μια κατάσταση ψυχολογικής υπερδιέγερσης,εκκρίνονται αυξημένες ποσότητες των ορμονών κορτιζόλης και αδρεναλίνης που έχουν άμεση επίδραση στην υγεία και ομορφιά του δέρματος. Αυξάνεται η παραγωγή λίπους με συνέπεια να γίνεται το δέρμα λιπαρό και ακνεϊκό και να εμφανίζεται τριχόπτωση. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξηροδερμία και ευαισθησία του δέρματος. Εμφανίζονται λεπτές γραμμές, τραχύτητα, έλλειψη ελαστικότητας, ρυτίδες, θαμπάδα και σακούλες κάτω απο τα μάτια.
Το στρες αποδυναμώνει τη συνολική υγεία του δέρματος και των μαλλιών και δημιουργεί ερεθισμό στο δέρμα. Ειδικότερα, το χρόνιο άγχος στερεί από το δέρμα το οξυγόνο και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και χωρίς επαρκείς ποσότητες από αυτά εμφανίζονται δερματικές παθήσεις.
Εμφανίζεται ακμή σε ώριμη ηλικία. Επηρεάζεται η ικανότητα του δέρματος να λειτουργεί σωστά και να θεραπεύει τα διάφορα δερματικά προβλήματα. Μερικές φορές το έντονο στρες μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία δυσάρεστων συνηθειών όπως στροβίλισμα και τράβηγμα μαλλιών, δάγκωμα νυχιών, άγγιγμα δέρματος προσώπου με βρώμικα χέρια, τα οποία γίνονται σχεδόν υποσυνείδητα..
Κοντολογίς το στρές μας γερνά πριν την ώρα μας.!
΄Οταν τα επίπεδα του στρές αυξάνονται,αυξάνεται και η πιθανότητα της ασθένειας.
Η λύση λοιπόν είναι να εντοπίσουμε τις αιτίες που μας προκαλούν στρές,ώστε να τις αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε. Να κοιμόμαστε αρκετές ώρες. Να βρούμε μιά δραστηριότητα που μας ευχαριστεί και να την κάνουμε τακτικά. Να μένουμε μόνοι μας για 10′ κάθε μέρα ώστε να ηρεμούμε. Να γελάμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Να μήν αναλαμβάνουμε περισσότερες υποχρεώσεις απο αυτές που μπορούμε να αντέξουμε και να μήν διστάζουμε να πούμε όχι,ανεξάρτητα απο το ποιός μας ζητάει κάτι.
Το antistres masage προσώπου ή σώματος, η Οξυγονοθεραπεία προσώπου,η Πρεσσοθεραπεία-λεμφικό μασάζ και οι υδροθεραπείες, χαλαρώνουν και βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το στρές,το άγχος και την ένταση, διώχνουν τις τοξίνες και έτσι το οξυγόνο, το νερό και οι θρεπτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα. Οι ρυτίδες λειαίνουν, η ελαστικότητα επανέρχεται,οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται και αποκαθίσταται ο μυϊκός τόνος. Παράλληλα βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος.
Απο την πρώτη συνεδρία θα νοιώσετε ένα αίσθημα ξεκούρασης και ευεξίας, σαν να έχετε ξυπνήσει από ένα βαθύ ύπνο. Το antistres massage είναι ευεργετικό και σ’ αυτούς που πάσχουν από ψυχοσωματικά νοσήματα,άγχος,αϋπνίες και πονοκεφάλους.
Επισκεφθείτε λοιπόν την αισθητικό σας ,αφεθείτε στα χέρια της και ξανανοιώστε με το ευεργετικό ANTISTRES MASSAGE!

Κατερίνα Παπασάββα Λαμπαδάκη, πτυχ/χος Αισθητικός Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής katerinadayspa στη Ρόδο, όδός Μεγ. Κων/νου 30,
τηλ. 22410-31016
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου