Ειδήσεις

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση της Aegean με σημαντική βοήθεια από τη Ρόδο

Ενισχυμένη κατά 29% καταγράφηκε η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean Airlines κατά την υψηλή τουριστική περίοδο (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου), ενώ εντυπωσιακή αύξηση παρατηρήθηκε στις βάσεις της εταιρείας στο Ηράκλειο (31%) και στη Ρόδο (30%). Συνολικά το 9μηνο του έτους η εταιρεία μετέφερε 9,2 εκατ. επιβάτες, 17% περισσότερους από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Την υψηλή τουριστική περίοδο (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου) με τα φτερά της Aegean Airlines πέταξαν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό δίκτυο 4,267 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 19% σε σχέση με το 2014. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης της εταιρείας ήταν πολλαπλάσια του ρυθμού ανόδου της συνολικής αγοράς, ενώ ενισχυμένη παρουσία κατέγραψε και σε περιοχές όπου συνολικά παρατηρήθηκε στασιμότητα ή κάμψη. Τον Σεπτέμβριο συνεχίστηκε η θεαματική πορεία καθώς η κίνηση ενισχύθηκε κατά 28%.

Η αύξηση στις αγορές Ρόδου και Ηρακλείου ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί οι περιοχές επηρεάστηκαν από την κάμψη της κίνησης από τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, συνέδεσε απευθείας το Ηράκλειο με 45 προορισμούς, σε 21 χώρες, και τη Ρόδο με 35 προορισμούς, 19 χωρών, ενισχύοντας τη συνολική κίνηση.

Η ενίσχυση της κίνησης στο εσωτερικό δίκτυο κατά 9% αποδίδεται στις συνεχείς προσφορές που διέθεσε η Aegean στους επιβάτες της. Οι άγονες γραμμές συνδέθηκαν φέτος το καλοκαίρι με περισσότερες πτήσεις αυξάνοντας την κίνηση από και προς αυτές κατά 22%. Εντυπωσιακή ενίσχυση παρουσίασαν η Σκιάθος (60%), η Ζάκυνθος (51%), η Νάξος (43%) και η Μήλος (38%).

«Είμαστε περήφανοι που η Aegean προσέφερε ανάπτυξη, ποσοτική και ποιοτική, με νέες συνδέσεις και νέα αεροσκάφη. Είναι όμως απαραίτητη η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας σε θέματα αεροναυτιλίας και αναβάθμισης των υποδομών, ακόμη και των μικρών αεροδρομίων. Το σύστημα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και η απόδοση των μικρών επενδύσεων που μπορούν να γίνουν γρήγορα θα έχει άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου