Τοπικές Ειδήσεις

Ετοιμάζεται η Ν.Δ. και σε τοπικό επίπεδο για τις εκλογές του Οκτωβρίου

Στην τελική, πλέον, ευθεία για την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου 2023, βρίσκονται εκτός των υποψηφίων για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τα κόμματα. Στην Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από νωρίς, μιας και ο ίδιος ο πρόεδρος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές αυτές έχουν σημασία για την κυβέρνηση –κυρίως οι Περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι.
Σε τοπικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία δραστηριοποιείται ενεργά, καθώς έχει ήδη δοθεί χρίσμα στον νυν (και εκ νέου υποψήφιο) περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο αλλά και ξεκάθαρη στήριξη στον νυν (και εκ νέου υποψήφιο) δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.
Κληθείσα από την ‘δημοκρατική’ να σχολιάσει τις εξελίξεις, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ, Έφη Χαραλαμποπούλου, υπογράμμισε τα εξής:
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στην Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά. Πολλοί άξιοι συμπολίτες μας και εν γένει Δωδεκανήσιοι ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους.
Η ΝΔ έχει δηλώσει ξεκάθαρα και δημόσια την στήριξή της τόσο στον Γιώργο Χατζημάρκο όσο και στον Αντώνη Καμπουράκη –ο οποίος είναι ο δήμαρχος Ρόδου και τον στηρίξαμε επίσης το 2019. Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για τον πρώτο βαθμό για την Ρόδο. Πολλά άξια στελέχη (και από τη ΝΔ) συντάσσονται στο πλευρό του ενώ, στο πλαίσιο της πολυσυλλεκτικότητας του θεσμού της αυτοδιοίκησης και του σχηματισμού ψηφοδελτίων, βλέπουμε ότι σε όλους τους συνδυασμούς, μετέχουν και άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους.
Επομένως, το ζητούμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτή την φορά, είναι να μπορέσει να κάνει ο κάθε υποψήφιος, το καλύτερο δυνατό για τον τόπο και ο κάθε επικεφαλής να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Εμείς, έχουμε παρακο
λουθήσει την τετραετία που διανύσαμε, τα έργα και την προσπάθεια τόσο του Γ. Χατζημάρκου, όσο και του Αν. Καμπουράκη και άλλων δημάρχων στα Δωδεκάνησα, μας ενδιαφέρει να υπάρχει μια καλή συνεργασία με την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση, και αυτό έχει επιτευχθεί στον μέγιστο βαθμό.
Αυτό για εμάς, είναι το ουσιαστικό κριτήριο. Επομένως, προσωπικά, σαν πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ δηλώνω ξεκάθαρα ότι εμπιστευόμαστε τον Γ. Χατζημάρκο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τον Αντ. Καμπουράκη για την Ρόδο, για την επόμενη πενταετία. Προσωπικά, πιστεύω ότι με την επανεκλογή του Κυριάκου Μητοτσάκη στην κυβέρνηση, είναι μια ακόμη καλύτερη συγκυρία να έχουμε την επόμενη πενταετία, εξίσου καλή συνεργασία –όπως μέχρι τώρα».
Αναφερόμενη στην απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει χρίσματα στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, η κα Χαραλαμποπούλου, τόνισε: «Πέρα από τον πολύ σημαντικό ρόλο των Περιφερειών ανά την επικράτεια, υπάρχει και ο εξίσου σημαντικός ρόλος των δήμων. Ιδιαίτερα στην Ρόδο, γνωρίζουμε πόσο σοβαρό ρόλο έχει ο Δήμος Ρόδου και πόσα πέτυχε η ΠΝΑι σε συνεργασία που είχε με τον πρώτο βαθμό. Πιστεύω ότι οι καλές συνεργασίες φέρνουν και τα σωστά αποτελέσματα για τον τόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς συστρατευόμαστε και με τον Γ. Χατζημάρκο και με τον Αντ. Καμπουράκη (και με πολλούς άξιους δημάρχους στα νησιά της Δωδεκανήσου) ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μας. Παρ όλο που η ΝΔ έδωσε χρίσματα σε συγκεκριμένους υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας, έδωσε στήριξη στους μεγάλους δήμους.
Και είναι αξιοσημείωτο το ότι, στην Ρόδο, έδωσε ξεκάθαρη στήριξη με τόσο έντονο τρόπο στο πρόσωπο του Αντ. Καμπουράκη. Προσωπικά, θα ήθελα να τονίσω πως δεν καταδικάζω την πολυσυλλεκτικότητα στα ψηφοδέλτια, διότι είναι αυτονόητη και θεμιτή. Όμως σε περιπτώσεις που υπάρχει στήριξη σε συγκεκριμένο πρόσωπο, θα ήθελα και θεσμικά, να υπάρχει συστράτευση των μελών μιας παράταξης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου