Τοπικές Ειδήσεις

Νέο προεδρείο και επιτροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου – Μιχ. Σοκορέλλος ο νέος Πρόεδρος

Νέο προεδρείο εξέλεξε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίασή του.

Με 46 ψήφους υπερψηφίστηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Σοκορέλλος (πρόεδρος από την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη), Σάββας Διακοσταματίου (αντιπρόεδρος από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου) και Δημήτρης Ιωσήφ (γραμματέας από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού).

Ο κ. Καλετός Πότσος ψήφισε αποχή μαζί με τον κ. Τσουρούτη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά το πρωί, με απαρτία απόντος μόνον του κ. Δημήτρη Κρητικού -τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Ιωσήφ.

Η νέα Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Νέα Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν  κατά τις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.
Σύμφωνα με το νόμο, εκλέγονται 8 άτομα: τα 5 από την παράταξη Καμπουράκη, τα 2 από την παράταξη Χατζηδιάκου κι ένας από την παράταξη Κρητικού. Ο κ Πότσος και ο κ. Τσουρούτης, ψήφισαν και πάλι αποχή, ζητώντας όμως να ενημερώνεται η παράταξη για τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται. Σύμφωνα με το νέο νόμο, η παράταξη του κ. Πότσου θα λαμβάνει κανονικά ενημέρωση και πρόσκληση για να συμμετέχει στις συνεδριάσεις αλλά δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.
Από την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη προτάθηκαν οι κ.κ.: Σάββας Καραταπάνης, Αλέξανδρος Κολλιάδης, Γιώργος Πατσάης, Νεκτάριος Φλοσκάκης, Θανάσης Στάμος, Σπύρος Σπυρόπουλος και Τσαμπίκα Κιαχαγιά.
Από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου προτάθηκαν οι: Γιαννάς, Σάββας Διακοσταματίου, Γιάννης Κορωναίος και Μιχάλης Παλαιολόγου.
Από την παράταξη του κ. Κρητικού προτάθηκε ο κ. Παντελής Προυσάλογλου.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη οι κ.κ. Σάββας Καραταπάνης, Σταμάτης, Βασίλης Παπαοικονόμου, Σπύρος Σπυρόπουλος, Θανάσης Στάμος, Μιχάλης Σεϊτης, Δημήτρης Τσίκκης, και Σάββας Χριστοδούλου.
Από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου προτάθηκαν οι: Γιάννης Αφεντούλης, Μιχάλης Σταυρής και Εμμανουήλ Καζούλης.
Από την παράταξη του κ. Κρητικού προτάθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Σαρίκας και Δημήτρης Ιωσήφ.
Ποιοι εκλέχθηκαν
-Για την Οικονομική Επιτροπή 48 ψήφισαν / 46 έγκυρα / 2 λευκά / Κανένα άκυρο (με τους κ.κ. Τάκη Πότσο και Κωνσταντίνο Τσουρούτη να ψηφίζουν λευκό). Εκλέγονται :
Φλοσκάκης 23 ψήφοι, Κολλιάδης 22, Κιαχιαγιά 22, Μανέτας 21, Καραταπάνης 21 – Διακοσματαματίου 15, Παλαιολόγου 15 και Προυσάλογλου 3 ψήφοι.
Έγινε κλήρωση ανάμεσα στους κ.κ. Γιαννά και Κορωναίο που ισοψήφισαν με 14 ψήφους για αναπληρωματικά μέλη, εκλέχθηκε ο κ. Κορωναίος.
-Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 48 ψήφισαν / 46 έγκυρα / 2 λευκά / Κανένα άκυρο (με τους κ.κ. Τάκη Πότσο και Κωνσταντίνο Τσουρούτη να ψηφίζουν λευκό).
Εκλέγονται : Σπυρόπουλος 22 ψήφοι, Καραταπάνης 21, Παπαοικονόμου 20, Στάμος 19, Σεϊτης 19 ψήφοι, Αφεντούλης 15 και Γιαννάς 15, Ιωσήφ με 3 ψήφους και Σαρίκας 1 ψήφο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου