Ειδήσεις

Απειλή το Brexit για την εποχιακή εργασία

Εκατοντάδες βρετανικές εταιρίες και ταξιδιωτικοί πράκτορες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, σε περίπτωση που οι τρέχουσες πρακτικές απασχόλησης διαταραχθούν από το Brexit, αποκαλύπτει σχετική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την οδηγία περί αποσπασμένων εργαζομένων (Posted Workers Directive), οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου προωθούν υπαλλήλους σε χώρες της ΕΕ ως «εποχιακούς», οι οποίοι υπόκεινται στο βρετανικό δίκαιο και στις συμβάσεις εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τουλάχιστον 10.000 Βρετανοί εργάζονται στο εξωτερικό σε αυτή τη βάση. Αντίστοιχα, περίπου 35.000 ξένοι υπάλληλοι και ξεναγοί δουλεύουν ομοίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τουριστικών ΠρακτόρωνΣε περίπτωση απώλειας των διατάξεων της οδηγίας, θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με έδρα την ΕΕ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τη σημασία της οδηγίας περί αποσπασμένων εργαζομένων ή παρόμοιας ρύθμισης, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ.

Η μελέτη διεξήχθη από τον πάροχο ασφάλισης ταξιδίων MPI Brokers, σε συνεργασία με τους φορείς ABTA, AITO, τη Βρετανική Ένωση Ασφαλιστικών Περιουσιών και την ITT.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της MPI, Michael Pettifer, δήλωσε: «Θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας στο Τμήμα Εξόδου από την ΕΕ, ενθαρρύνοντας τους επικεφαλής του τμήματος να διαπραγματευτούν τη διατήρηση του status quo στην Οδηγία».

Περισσότερες από 5.500 επιχειρήσεις και άτομα κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου