Ειδήσεις

Προσβάλλεται στο Σ.τ.Ε. η απόφαση του δημάρχου για την “καρατόμηση” του Δ. Κωνσταντίνου

Ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας θα κριθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω συνεργασία του με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, η αιφνίδια απόφαση του τελευταίου για την «καρατόμηση» του αντιδημάρχου κ. Δώρου Κωνσταντίνου.
Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο κ. Κωνσταντίνου, έχει αναθέσει στον δικηγόρο κ. Βασίλη Καταβενάκη, την υποβολή αιτήσεως ακυρώσεως της αποφάσεως του δημάρχου Ρόδου και σχετικής αιτήσεως αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζει η πλευρά του αντιδημάρχου, η αιτιολογία που διέλαβε στην απόφασή του ο δήμαρχος Ρόδου, είναι «προσχηματική» και δεν πληροί την σαφέστατη διάταξη του Καλλικράτη, που προβλέπει ότι η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2,5 ετών και ότι για την ανάκληση του διορισμού αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η πλευρά του κ. Κωνσταντίνου, ως πρώτος λόγος της πρόωρης ανακλήσεως του διορισμού του, αναφέρει ο δήμαρχος ότι τέθηκε σε δίμηνη αργία που εκτίθηκε, με την υπ. αρ. ΕΜΠ 15/1-9-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που οριστικοποιήθηκε με την υπ. αρ. 336/22-11-2016 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, την οποία τέλεσε υπό την ιδιότητα αντιδημάρχου του Δήμου Καλλιθέας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, αφορά αφενός την άσκηση των καθηκόντων του ως αντιδημάρχου στον πρώην Δήμο Καλλιθέας και αφετέρου ήταν γνωστή στον δήμαρχο από την αρχή της θητείας του στη δημοτική αρχή, ενώ προηγήθηκαν δύο αποφάσεις του με τις οποίες του είχε αναθέσει καθήκοντα αντιδημάρχου, χωρίς να έχει κατ’ ελάχιστον επηρεάσει την επιλογή του, το ως άνω γεγονός.
Σε ό,τι αφορά τους επόμενους δύο λόγους που αναφέρει ως αιτιολογικούς της απόφασης του ο δήμαρχος Ρόδου και συγκεκριμένα ότι ως αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα θεμάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, προέβη στην επιλογή και κίνηση των διαδικασιών υποβολής και έγκρισης από τα αρμόδια όργανα και στην εκτέλεση με δαπάνες του Δήμου Ρόδου έργου διάνοιξης οδού και τοποθέτησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, εντός καταληφθέντος ακινήτου ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή Γκολφ Αφάντου αλλά και ολοκλήρωσης και διαμόρφωσης άλλης οδού σε τυπικώς ξένη και τελούσα υπό αμφισβήτηση ιδιοκτησία μη αναφέροντας ότι αυτή διεκδικείται από το ΤΑΙΠΕΔ και αυτοί θα προσβληθούν ως προσχηματικοί.
Πιο συγκεκριμένα και οι δύο υποθέσεις ήταν γνωστές στον δήμαρχο από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ περαιτέρω, όπως υποστηρίζει η πλευρά του κ. Κωνσταντίνου, τα συγκεκριμένα έργα υλοποιήθηκαν με αποφάσεις που έλαβε η οικονομική επιτροπή!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου