Τοπικές Ειδήσεις

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου

Με απόφαση που εξέδωσε  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ορίστηκε άμισθος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου.

Στον Δήμο Ρόδου έχουν ορισθεί 11 αντιδήμαρχοι και μπορούν να οριστούν ακόμη 4 άμισθοι.

Στον κ. Κωνσταντίνου εκχωρούνται αρμοδιότητες την υπογραφή Διακηρύξεων – Περιλήψεων Διαγωνισμών & Προσκλήσεων, καθώς και η εποπτεία, ευθύνη, συντονισμός και παρακολούθηση του σχεδιασμού κάθε επενδυτικής δραστηριότητας του Δήμου, που αφορά σε αξιοποίηση ενεργειακών πόρων πάσης φύσεως (φυσικούς ή παραγόμενους) ή σε εξοικονόμηση ενέργειας κάθε μορφής, που έχουν μεταβιβαστεί στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα αναλαμβάνει:

Α. Την εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση και υπογραφή των διοικητικών πράξεων και εγγράφων, κατά τη λειτουργία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών (Άρθρο 25, του ΟΕΥ), όπως ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων και τα κανονιστικά κείμενα του Δήμου, πλην των εξαιρουμένων που έχουν ήδη μεταβιβαστεί, κατά την παραπάνω παράγραφο.

Β. Ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν μπορεί να εκλεγεί ή να είναι μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους, που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του.

Δ. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τα καθήκοντα ασκεί ο Δήμαρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου