Εγκρίθηκε χθες από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η τεχνική έκθεση τροποποίησης της μελέτης που εκπονήθηκε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή των Κολυμπίων.

H τεχνική έκθεση, που δίνει λύση στο πρόβλημα θα κατατεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σκοπός της έκθεσης, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής Κολυμπίων, η βελτίωση της κυκλοφορίας, η προστασία των πεζών και η δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Στα πλαίσια της απόφασης, που έχει ληφθεί, μονόδρομοι θα είναι τμήμα της οδού Ευκαλύπτων από το ύψος της οδού Βιέννης μέχρι το ξενοδοχείο Port Royal και οι οδοί Όσλου και Λουβεμβούργου.
Η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο επί των μονόδρομων τους μονούς μήνες αριστερά, και κατά τη φορά της κίνησης και τους ζυγούς δεξιά.

Στους μονόδρομους στους οποίους δεν έχει εκατέρωθεν πεζοδρόμιο θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Θα επιτρέπεται η στάθμευση στο χώρο μπροστά από τη κατασκήνωση και στην πλατεία αντιναυάρχου Ιωαννίδη.

Η στάθμευση θα απαγορεύεται:
-Σε όλες τις οδούς που είναι διπλής κατεύθυνσης,
-Επί των διασταυρώσεων σε απόσταση 20,00 μ. προς κάθε κατεύθυνση
-Στις εισόδους και εξόδους των ξενοδοχείων σε απόσταση 5,00μ.

-Σε όλες τις ράμπες πρόσβασης που είτε οδηγούν σε κατοικίες είτε σε εισόδους καταστημάτων.
-Η απαγόρευση της στάθμευσης θα καθοριστεί με κίτρινη γραμμή. Διαβάσεις πεζών θα δημιουργηθούν σε όλες τις διασταυρώσεις και θα τοποθετηθούν και σήματα ρυθμιστικού χαρακτήρα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε το Β1 στάδιο μελέτης που αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας.

Εγκρίθηκε και η τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Μασάρων στα πλαίσια της εισήγησης που συνέταξαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ.Α Παρασκευοπούλου.

«Οι τροποποιήσεις οι οποίες προτείνονται δεν μεταβάλλουν το ποσοστό του δομημένου σε σχέση με τον αδόμητο χώρο. Αντίθετα αυξάνουν το ποσοστό των κοινοχρήστων χώρων στο σύνολο της πολεοδομικής μελέτης. Οι προτάσεις έχουν λάβει υπόψη τα πολεοδομικά κριτήρια τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές της Εγκυκλίου ΔΤΕ/δ/ 43511/161/55/88, μεταξύ των οποίων είναι να μην απομειώνονται ή καταργούνται οι κοινόχρηστοι χώροι μετά από κάθε προτεινόμενη τροποποίηση.

Επίσης, η μελέτη τροποποίησης του εγκεκριμένου σχεδίου στις θέσεις που αναφέρθηκαν, πηγάζει από την κοινή ανάγκη ή ωφέλεια σε συνδυασμό με τη βελτίωση των πολεοδομικών συνθηκών της πόλης και το σεβασμό στο περιβάλλον», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική εισήγηση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ